Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Reuters: Rus petrokimya şirketi Sibur, Hollanda’da boşaltamadığı LPG’yi Türkiye’ye gönderdi

Reuters: Rus petrokimya şirketi Sibur, Hollanda'da boşaltamadığı LPG'yi Türkiye'ye gönderdi


Rus petrokimya şirketi Sibur, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) kargolarını Amsterdam-Rotterdam-Anvers (ARA) bölgesinde boşaltamadığı için Türkiye’ye yönlendirdi.

Reuters ajansı, sektörden üç kaynağa dayandırarak haberi duyurdu.

 

Refinitiv Eikon gemi takip sistemi, Mart ayının ikinci yarısında Rusya’nın Baltık Denizi’ndeki Uts-Luga limanından toplam 48.000 ton LPG taşıyan dört tankerin ARA’ya yönlendirildiğini gösteriyor.

 

Refinitiv verilerine ve nakliye acentelerine göre, Navigator Leo tankeri 17 Mart’tan bu yana Rotterdam limanında yükünü boşaltmadan bekletiliyor.

 

Navigator Luga ve Navigator Libra tankerlerinin de Hatay’daki Dörtyol limanına yönlendirildiği belirtiliyor. Sektörden bir kaynak, kargoların Türkiye’nin en büyük LPG ithalatçısı ve dağıtıcısı Aygaz tarafından satın alındığını söyledi.

 

Reuters, konunun hassasiyetinden dolayı kaynakların isminin açıklanmadığını belirtiyor.

 

Sibur Tobol LPG tankerindeki kargo 2-3 Nisan’da Rotterdam limanında Eco Freeze tankerine aktarıldı.

 

Sibur, Ukrayna krizinin ardından Batı yaptırımlarına tabi tutulan şirketler arasında olmasa da, bankaların Rusya’dan ürünler için ödeme sisteminde aracı olmayı reddetmesi nedeniyle boşaltma işleminin zorlaştığı belirtiliyor.

 

Yaptırımlar, LPG de dahil olmak üzere Rus petrol ürünlerinin satın alınmasını kısıtlamadığı halde, Rus finans sistemi üzerindeki yaptırımlar, ödemeleri, sigorta ve nakliye işlemlerini karmaşık hale getiriyor.

 

Reuters, konuyla ilgili yorum talebine Sibur’un yanıt vermediğini yazdı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version