Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ramazan ayının vazgeçilmesi ‘hurma’

‘ ramazan ayı bereket ayıdır’

Ramazan ayının gelmesi ile iftar sofralarının vazgeçilmezi. Ramazan ayı ile bütünleşmiş hurma tezgahta ki yerlerini aldı.

Kudüs, Medine ve Tunus gibi farklı ülkelerden gelen fiyatı 45 ile 150 TL arasında değişen birbirinden lezzetli ve taze hurmalar iştah açıyor.

Yaklaşık 20 yıldır Sakarya’da Seyyid oğulları kuruyemiş olarak ticaret yapan ve üç şubesi bulunan İdris Utma, “ tüm İslam âleminin Ramazan ayını kutlayarak hayırlara vesile olmasını diledi. Ramazan ayı dolayısıyla kısmi bir hareketlilik var. Buda ramazan ayının bereketli olmasından kaynaklanıyor. Rabbim herkese kolaylıklar versin” dedi.

‘Hurma şifadır, kansere iyi gelir’

Mineral ve vitamin değeri oldukça yüksek , şifa ve kansere iyi gelen bir ürün olduğu vurgusu yapan Utma,” En iyisi Medine hurmasıdır. Şeker hastalarının bir kaç taneyle sınırlı olacak şekilde tüketmeleri durumunda bir yan etki oluşturmaz” şeklinde konuştu.

‘ hurma uçlarına dikkat etmeli’

Hurma alırken dikkat edilmesi gereken hususlara değinen İdris Utma,”  hurma alırken , hurma uçlarına dikkat edilmelidir. Uçlar hurmanın mührüdür. O mühür olunca kolay kolay kurtlanma olmaz” diye konuştu.

20 yıldır ticarete uğraştıklarını. Elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştıklarını, ürünlerin en taze ve kalitelisini satmaya çalıştıklarını, sattıkları lokumunda kendi imalatlarının olduğunu söyledi. Çeşit çeşit ürünler satıyoruz. Müşterilerimiz hangilerini tercih ederlerse onu sunuyoruz” diye ifade etti.

‘ ülkemizin değerini bilelim’

Son olarak, “ ülkemiz çok bereketli bir coğrafya sebze ve meyvenin her türküsü yetişiyor. Ülkemizin değerini bilelim. Çok verimli topraklarımız var. Ülkemizde yok yok saymakla bitmez. Hurma şifadır. Bol bol tüketelim” şeklinde sürdürdü.

Hikmet Keserci

Exit mobile version