Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pervin Buldan: ‘AKP, HDP’yi kapatmayı gündemine aldı’

Pervin Buldan: 'AKP, HDP'yi kapatmayı gündemine aldı'


HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “AKP, hem Kobane Kumpas davasını hem de HDP’yi kapatmayı gündemine aldı” dedi.

Pervin Buldan Medyahaber’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

HDP’ye dönük baskılar, kapatma davası ve Kobane davası ile AKP-MHP iktidarının neyi amaçladığının sorulması üzerine Buldan, HDP’ye yönelik baskıların sadece kapatma ya da Kobane davasıyla izah edilecek bir durum olmadığını belirtti.

 

Her dönem Kürtleri temsil eden siyasi partilere dönük baskının devam ettiğini ifade eden Buldan, “HDP’de bugün aynı baskılarla karşı karşıya kalan bir parti. Aslında her iki davada da amaçlanan AKP Hükümetinin Kürtler ve demokrasi güçleri üzerinden, Türkiye toplumunu bir kıskaç altına almak ve bunun üzerinden bir baskı politikasını genişleterek HDP’yi kriminalize etmek. Kürtleri ve siyasetçilerini bir nevi de baskı altında tutmak,, cezaevine atmak yada haklarında  fezleke hazırlamak  farklı yollarla bir nevi siyaset dışı bırakmaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız” diye konuştu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=V-pgeOyc4es

 

AKP’nin süreci iki yöntemle ele aldığını dile getiren Buldan, şunları söyledi:

 

“AKP, hem Kobane Kumpas davasını hem de HDP’yi kapatmayı gündemine aldı. Ancak; her iki davanın da iddianamesine baktığımız zaman içerisinde gerçekle alakalı herhangi bir şeyin olduğunu söylemek mümkün değil. Sarayda hazırlanmış AKP’nin özel olarak MHP’yle birlikte hazırlatmış olduğu bir iddianameden bahsediyoruz. İddianamenin içerisinde her iki davada da özellikle HDP kapatma davasında siyasetçilerin yaptıkları konuşmalar, yürüttükleri faaliyetler, katıldıkları etkinlikler var. Bütün bunları kes kopyala yapıştır yöntemiyle iddianameye ekleyen ve bu iddianame üzerinden Türkiye kamuoyuna HDP’yi çok farklı bir şekilde algı yönetimiyle anlatmaya çalışan bir zihniyet var karşımızda.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version