Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pegasus çalışanları ölüm tehditleri alıyor

Pegasus çalışanları ölüm tehditleri alıyor


Pegasus Havayolları’nın, rakı masasında çektirilip kişisel bir sosyal medya hesabından ‘Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin’ notuyla paylaşılan fotoğraf nedeniyle inceleme başlattığı çalışanları tehdit telefonları alıyor.

Diken’e konuşan Nakliyat İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, çalışanların telefon numaralarına ulaşan kişilerin tehdit ettiğini açıkladı.

 

Paylaşımın yayılmasının ardından bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada, fotoğraftakiler ve Pegasus firması hedef gösterilmişti.

 

Firma, paylaşımda dile getirilen ifadelerin kişisel olduğunu, şirketle bağının bulunmadığını bildirmişti.

 

Açıklamada, ‘paylaşımdaki dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlere atfen rencide edici ifadeler kabul edilemez’ olduğu bildirilirken, çalışanlar hakkında etik-ahlak kurulunun harekete geçtiği, ‘gerekli aksiyonlar’ın alınacağı kaydedilmişti.

 

Nakliyat-İş Başkanı: Bir kişi kovuldu

 

Küçükosmanoğlu, Pegasus’un, fotoğrafın paylaşıldığı sosyal medya hesabının sahibi çalışanın işine son verdiğini söyledi.

 

Küçükosmanoğlu şöyle konuştu: “Şu ana kadar bir kişi çıkarıldı. Kendisi paylaşımı yapan kişiydi.  Pegasus’un etik kurulu diğer çalışanlarla ilgili görüşmeleri sürdürüyor.  Bu insanların özel yaşamıdır, sadece kendilerini bağlar. Pegasus’un böyle bir karar vermeye hakkı yok. Nasıl olduysa fotoğrafı paylaşan kişinin telefon numarasını bulmuşlar. Arayıp tehditlerde bulunuyorlar. Ölümle tehdit ediyorlar. Fotoğrafta yalnızca Pegasus çalışanları yok, Türk Hava Yolları’ndan kaptan, devlet memuru da var. Tamamı Pegasus çalışanı değil.”

 

Pegasus çalışanlarına dair şirketten açıklama: Süreç tek bir kişi üzerinden yürütülüyor

 

BBC Türkçe’ye konuşan bir şirket yetkilisi sürecin tek bir çalışan üzerinden ilerlediği konusunun altını çizdi.

 

Aynı yetkili, kişisel verileri koruma kanunu nedeniyle şirket ve çalışan arasındaki sürecin de kamuoyu ile paylaşılamayacağını aktardı.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, fotoğrafı paylaşan kişiler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce tahkikat yürütüldüğü açıklandı.

 

KAYNAK: DİKEN – TUĞBA ÖZER


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version