Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgür Özel: Gezi hâkiminin eşi FETÖ itirafçısı, 160 kişinin ismini verdi

Özgür Özel: Gezi hâkiminin eşi FETÖ itirafçısı, 160 kişinin ismini verdi


CHP’li Özgür Özel, Gezi Davası’nda yer alan üye hâkimle ilgili açıklamalarda bulundu, “Eşi 160 kişinin ismini vererek itirafçı oldu” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde konuştu.

Gezi Davası kararı sonrası açıklamalarda bulunan Özel, Gezi Davası’nın üye hâkiminin eşiyle ilgili, “FETÖ itirafçısı” ifadelerini kullandı. 

‘3 YIL ÖNCE AK PARTİ ADAY ADAYI…’

Özel şu açıklamalarda bulundu:

“Buradan çok önemli bir bilgiyi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu aslında Türkiye’yi sarsacak bir bilgi ama bakalım kamuoyu bu bilgiyle ne kadar meşgul olacak. Özellikle FETÖ ile mücadele konusunda çok konuşan AK Partili milletvekillere, yöneticilere, partiye yakın gazetecilere bu bilgiyi verelim bakalım. Dün mahkemede AK Parti’den aday adayı olduğu söylenen hâkimin durumu kesinleşti. Kendisi 3 yıl öncesine kadar AK Parti üyesi bir avukattı. AK Parti teşkilatından yargı teşkilatına devşirildi. Bu kişinin eşi Samsun Bafra’da hemşireydi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hâkimin eşi tutuklandı.”

‘BOZDAĞ’IN BUNA AÇIKLIK GETİRMESİ LAZIM’

Özel şöyle devam etti:

“3 ay süreyle hapishanede yattı, beraat etmedi, suçunu kabul etti. Fethullahçı örgütlenmede olduğu kabul etti ve Samsun Bafra’da 160 kişinin ismini vererek itirafçı oldu. İtirafçı olduğu için şartlı olarak tahliye oldu. Dün “Siz darbecisiniz” kararı veren hâkimin evli olduğu eşi, 15 Temmuz darbesini yapan cemaatin mensubu; bunu kabul ediyor, itirafçı oluyor ve 160 tane isim veriyor. Bu kişiye Osman Kavala’yı, Mücella Yapıcı’yı yargılattırıp “darbe” kararı verdirttiniz. Bu da Türkiye’nin siyasi tarihine, hukuk tarihine, dünya hukuk tarihine geçecek kara bir lekedir. Elinizde itirafçı olarak tuttuğunuz, adeta elinizde tutsak olmuş birisine bizim arkadaşlarımızı yargılattırıp onları tutsak ettiniz. Yazıklar olsun. “Yargıya müdahale ettiniz” diyen Bekir Bozdağ’ın buna açıklık getirmesi lazım.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version