Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kürtçe konuştuğu için sürgün edilen öğretmene maaş kesme cezası

Kürtçe konuştuğu için sürgün edilen öğretmene maaş kesme cezası


Mersin’de görev yapan Türkçe öğretmeni Hüdai Morsümbül’e, öğrencileriyle Kürtçe ve Arapça konuştuğu gerekçesiyle “maaş kesme cezası” verildi.

Mersin Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ulubatlı Hasan Ortaokulu’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Hüdai Morsümbül hakkında öğrencileriyle Kürtçe ve Arapça konuştuğu, Kürtçe seçmeli dersleri seçmeleri konusunda öğrencilerini yönlendirdiği gerekçesiyle idari soruşturma başlattı. Açılan soruşturmada öğretmen Hüdai Morsümbül’e “maaş kesme cezası” verildi.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğretmen Morsümbül’e verdiği cezanın tebliğ belgesinde, “Daha önce şikâyet edilmenize ve uyarılarımıza rağmen 5. sınıflarda uygulanması gereken Türkçe dersi uygulamanın dışına çıkarak Türkçe derslerinde Kürtçe ve Arapça öğrettiğiniz, Kürtçe ve Arapça kelimeler yazdırdığınız anlaşıldığından, 657 sayılı Devlet Memurlar Kanununun 125/C-a maddesine göre ‘1/30 Oranında Aylık kesme’ cezası ile cezalandırılmanız teklif edilmiştir” İfadeleri yer alıyor.

23 yıllık Türkçe öğretmeni Hüdai Morsümbül, daha önce öğrencileriyle Kürtçe ve Arapça konuştuğu, Kürtçe seçmeli dersleri seçmeleri konusunda öğrencilerini yönlendirdiği gerekçesiyle Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Akdeniz ilçesindeki Ulubatlı Hasan Ortaokulu’ndan Yenitaşkent Yusuf Bayık Ortaokulu’na sürgün edilmişti.

“KÜRTÇE ÖĞRETTİĞİM İDDİASIYLA ŞİKÂYETTE BULUNULMUŞ”

K24’e konuya ilişkin konuşan Morsümbül, şunları söyledi:

“Bu ceza tebliği 7 aydır süren derste Arapça ve Kürtçe öğrettiğim için bana verildi. Bu ceza kesinleştikten sonra aynı veli Arapçayı çıkarıp Kürtçe öğrettiğim için beni yeniden şikâyet ederek adli olarak yargılanıp görevden alınmamı talep etmiş. Yani Arapça ve Kürtçe öğrettiğim iddiası araştırılmış, ispatları bulunmuş bunun üzerinden de bana maaş kesim cezası verilmiş. Ama şimdi savcılığa Arapça değil, sadece Kürtçe öğrettiğim iddiasıyla şikâyette bulunulmuş. Bu da Kürtçe dışında bütün dillerin hangi derste olursa olsun öğretilebileceğini fakat sadece Kürtçenin suç olduğunu ispatlar ırkçı bir davranış olduğunu ortaya koyar niteliktedir.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version