Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Kürt çocukları devlet eliyle katlediliyor’

‘Kürt çocukları devlet eliyle katlediliyor’


İzmir Özgür Öğrenci İnisiyatifi, 24 Mart’ta Urfa’nın Eyyübiye ilçesinde emniyetin atış talim alanı olarak kullandığı bölgede yaşamını yitiren Muharrem Aksem’in ölümüyle ilgili Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı. Açıklamada, “Katillerden hesabı gençlik soracak” pankartı açılırken, “Kader değil Kürt çocuklarının öldürülmesini kabul etmiyoruz”, “Ez Muharrem Aksem ez bi destê deletê hatim qetilkirin” dövizleri taşındı. Sık sık “Katillerden hesabı gençlik soracak” sloganı atıldı.
 
‘KATLEDİLDİ’
 
16 yaşındaki lise öğrencisi Muharrem Aksem’in katledildiğini hatırlatan İzmir Özgür Öğrenci İnisiyatifi Nazlıcan Yıldız, Kürt çocuklarının devlet eliyle katledildiğini, faillerinin ise gizlenip, cezasız bırakıldığını söyledi. Yıldız, “Kürt çocuklarının kaderi bir gece evine giren panzerle ölmek değil, havan topu mermisi ile koyunlarını otlatırken ölmek değil” dedi. 
 
‘FAİLLER CEZASIZ BIRAKILIYOR’
 
Yıldız, bölgede katledilen Kürt çocuklarına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Devlet eliyle 14 yaşındaki Ceylan Önkol Lice’de askeri bölgeden atılan bir patlayıcı sonucu hayatını kaybetmişti ve failleri ceza almadı. Uğur Kaymaz 2004 yılında Mardin Kızıltepe’de babası Ahmet Kaymaz’la birlikte polisler tarafından katledildi. Onlarca Kürt çocuğu ise topraklarına döşenmiş mayınlar sonucu yaşamlarını yitirdi. Caddelerde kontrolsüz halde gezen polis ve askeri zırhlı araçlar tarafından ezilerek katledildi. Kıyım politikasının bir parçası olan bu olaylarda failler cezasız kaldı.” 
 
Yıldız, devamında, “Berkin, Uğur, Ceylan, Muharrem katledilen çocuklardan sadece bir kaçı. Sistematik bir şekilde yürütülen bu kıyımlar Kürt çocuklarının kaderi değil, biz bu düzeni değiştireceğiz. Hesap soracağız” diye belirtti. (MA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version