Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kamunun dış borçları için yeni karar geldi, Hazine garantisi artırıldı

Kamunun dış borçları için yeni karar geldi, Hazine garantisi artırıldı


Hazine geri ödeme garantisi düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamu kurumlarının yurt dışından sağladığı kredilerde Hazine garantisi oranı yüzde 100’e çıkarıldı. Düzenleme Yap-İşlet-Devret modelli projelerini de kapsıyor.

Yap-İşlet-Devret modelli projelerini de kapsayan Hazine geri ödeme garantisi düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yüzde 100 hazine garantisi ile kamu kurumlarının dış kredi imkanlarının arttırılması hedefleniyor. Hazine geri ödeme garantisi altındaki tahvil ihraçlarında da anlaşma tutarının yüzde 100’üne garanti verilecek.

GERİ ÖDEME GARANTİSİ YÜZDE 100

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan 4749 Sayılı Kanun Kapsamında Dış Finansman Sağlanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeye göre, kamu kurumlarının yurt dışından sağladığı kredilerde Hazine geri ödeme garantisinin yüzde 100 olarak sağlanması esas olacak. Daha önce bazı kriterler dikkate alınarak anlaşma tutarının en fazla yüzde 95’ine kadar kısmi garanti verilebiliyordu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version