Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İnfaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama: 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var

İnfaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama: 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var


Bursa’da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste nedeni henüz bilinmeyen bir patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, “El yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatıldığı düşünülüyor” dedi.

 

Olay, saat 07.30 sıralarında Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Cezaevine göreve giden infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüste henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada büyük hasar gören otobüste, ilk belirlemelere göre infaz koruma memuru Cengiz Yiğit yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi. 

 

Yiğit’in cenazesi yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cengiz Yiğit’in Gemlik’ten geçici görevli Bursa’ya geldiği belirtildi. Yiğit için bugün adliye önünde tören düzenleneceği, ardından da toprağa verilmek üzere memleketi Ağrı’ya uğurlanacağı bildirildi.

 

 

Patlama sırasında otobüste 30 personel vardı

 

Saldırı sırasında servis otobüsünde 30 personelin olduğu bildirildi. Patlamada yaralanan 4 kişiden Ruhan Erdem, Osman Avcıbaş ve İbrahim Tanır’ın Bursa Şehir Hastanesi’ne, Sadık Özkul ise Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi. Yaralılardan Ruhan Erdem’in de sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi.

 

Bu arada saldırının ardından İçişleri Bakanı Soylu ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kente gelmek için yola çıktıkları bildirildi.

 

Vali’den açıklama

 

Bursa Valisi Yakup Canbolat, ağacın altına bırakılan el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatıldığını açıkladı.

 

 

Adalet Bakanı: İlk verilere göre uzaktan kumandalı bir EYP’nin patlatıldığı değerlendirilmekte

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamaya ilişkin olarak, “Bursa’da İnfaz Koruma Memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, İnfaz Koruma Memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş,bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlk verilere göre uzaktan kumandalı bir EYP’nin patlatıldığı değerlendirilmektedir. Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalamaktır.” paylaşımını yaptı. 

 

Soylu: Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

 

“Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP’nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz Şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version