Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İnce: Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmaya mecbur

İnce: Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmaya mecbur


Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçiminde aday adayı olduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aday olmaya mecbur olduğunu söyledi.

Gazete Duvar’ın sorularını yanıtlayan İnce, Kılıçdaroğlu’nun 2014 ve kendisinin aday olduğu 2018 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olmamasını “hata” olarak değerlendirdi.

 

İnce, “Memleket Partisi bir ittifak kuracak mı? Ya da bir ittifakta yer alacak mı?” sorusuna ise “Biz tek başımıza seçime girmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ama seçime üç ay kala, seçim sathı mahalline girince bakarız. Bu iktidarı göndermek için elimizi taşın altına koyarız” yanıtını verdi.

 

“Bir siyasi partinin genel başkanı, aday olmaya mecburdur. Kılıçdaroğlu’nun 2014’te ve 2018’de aday olmaması hatadır zaten. Bir siyasi partinin amacı ülkeyi yönetmek, iktidar olmaktır. Siyasi partinin bir numaralı ismi de genel başkanıdır. Başpehlivan varken yarışa başka birinin girmesi doğru olmaz zaten. Ekmeleddin İhsanoğlu ya da Muharrem İnce yapmamalıdır. Öteden beri bunu savunuyorum ben. Ama Sayın Kılıçdaroğlu şunu düşünüyor olabilir: ‘Ekmeleddin İhsanoğlu ya da Muharrem İnce aday olduklarında kazanma şansları yoktu. Ben koltuğumu koruyayım. Şimdi ekonomi çok bozuk. Kazanma şansı var, onun için aday olayım’ Böyle diyor olabilir. Ama bu yanlış bir hesaptır. Doğru bir hesap değildir. Aday olmalı mı derseniz, aday olmalıdır. Bu sistemi beğenmiyorum ama sistemin de durumu bu olduğuna göre aday olmalıdır. Aday olmaya mecburdur.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version