Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İBB’den AKP’li yöneticiye 34 milyon TL’lik ihale

AKP dönemi İBB’sinde, 34 kişiye toplam 62 milyon TL burs verilmiş!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş., Haliç 2. Etap Bölgesi’nde kalan park ve yeşil alanların bakım için çıktığı ihale, “acil ve ivedi durumlarda” kullanılan 21B usulüyle yapıldı.

İhalede yapılacak işin maliyeti 31 milyon TL olarak belirlenirken, 11 Şubat 2022 tarihinde yapılan ihale, AKP Başakşehir İlçe Başkanlığı’nda da görev yapan Fatih Şanioğlu’na verildi.

Jurnal Türkiye’nin haberine göre, AKP’de yönetici olan ve aynı zamanda Nuh İnşaat şirketinin de sahibi olan Şanioğlu, Mevlüt Uysal döneminde de İBB’den ihale almıştı. Kaynaklar, Şanioğlu ve şirketinin 2012 yılından bu yana Başakşehir Belediyesi’nden toplam 11 ihaleden 14 milyon TL’den fazla para kazandığını aktardı.

TÜGVA YÖNETİCİSİNE DE İHALE VERİLMİŞTİ

İBB’nin, Aralık 2021’de TÜGVA yöneticisinin sahibi olduğu ve AKP yöneticilerinin de yönetiminde yer aldığı bir şirkete milyonlarca liralık ihale verdiği de ortaya çıkarmıştı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, İBB’ye bağlı Halkla İlişkiler Müdürlüğü 24 Aralık 2021 tarihinde “Çözüm Merkezi İşletim Hizmet Alım İşi” adı altında bir ihale düzenlenmiş, ihaleye sadece Efor Etkileşim Merkezi Yönetim Sistemleri adlı şirket katılmış ve 12 milyon 200 bin TL bedelle ihaleyi almıştı.

21B MADDESİ

Kamu İhale Kanunu’nun söz konusu maddesi, “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” ifadeleri ile tarif edilirken, açık ihale yerine pazarlık yönteminin kullanılmasına olanak sağlıyor. Ağaç ve Peyzaj A.Ş. daha önce kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı eylem yapan işçilerin görevine son vermesiyle gündeme gelmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version