Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hüseyin Kocabıyık AKP’yi eleştirdi, Vali eşi Funda Kocabıyık merkeze çekildi

Hüseyin Kocabıyık AKP’yi eleştirdi, Vali eşi Funda Kocabıyık merkeze çekildi


İçişleri Bakanlığı, Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasında, “Uşak Valisi Funda Kocabıyık geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirilmiştir.” denildi. Kararın, Funda Kocabıyık’ın eşi eski AKP’li vekil Hüseyin Kocabıyık’ın Gezi Davası kararı ve AKP’yi eleştirmesinin hemen sonrasında gelmesi dikkati çekti.

Hüseyin Kocabıyık, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bizimki de nasıl bir kader böyle! Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar.” demişti.

Hemen ardından yaptığı paylaşımda ise, “Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz.” yazmıştı.

Tepkiler üzerine paylaştığı son tweet’te ise şunları söylemişti: “Yazdıklarımı kimse başka yerlere çekmesin. Ak parti kuruluş beyannamesi benim yazdıklarımın referansıdır. Biz bu partide fikirlerimizi her zaman özgürce söyledik ve söyleriz. Yazdıklarım ilkeseldir.” Hüseyin

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version