Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP ve DBP’den Pençe-Kilit Operasyonu’na karşı ortak açıklama

HDP ve DBP'den Pençe-Kilit Operasyonu'na karşı ortak açıklama


Aralarında HDP ve DBP gibi siyasi partilerin de olduğu 11 örgüt, Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde PKK’ye karşı başlattığı kara ve hava harekatına karşı Diyarbakır’da ortak bir basın açıklaması yaptı.

HDP Batman milletvekili Felkasn Uca’nın Kürtçe, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in Türkçe yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin temel meselelerinden olan Kürt meselesini demokratik yöntemlerle çözmek yerine savaşta ısrar politikasını’’ sürdürdüğü yer aldı.

 

Bu politikanın İmralı’da tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın tecridiyle başladığını, Suriye’nin kuzeyine Afrin, Serêkanîye (Resulayn), Girê Sipî (Tel Abyad) operasyonları ile devam ettiği öne süren Uca ve Aydeniz, söz konusu operasyonları da “işgal” olarak niteledi.

 

Açıklama şöyle devam etti:

 

“Kürt halkına yönelik operasyonlar, HDP’ye Kapatma kumpası, tutuklama, işkence ve katliamlar aralıksız bir biçimde sürmüştür.

 

“Öyle anlaşılıyor ki AKP-MHP kendi iktidarını korumak adına gözü dönmüşçesine saldırılarını arttırmak istemektedir.”

 

HDP ve DBP’li vekiller, Nevruz’dan sonra “halkı sindirmek” amacıyla yeni operasyonlar ve gözaltılar yaşandığını da ekledi.

 

Irak ordusunun Sincar bölgesindeki operasyonunu da kınayan açıklama, gerek Türkiye’nin düzenlediği Pençe-Kilit operasyonunda gerekse Sincar bölgesinde devam eden operasyonlarda Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) rol aldığı iddia edildi ve Kürt halkının toplumsal çıkarlarına sahip çıkmak için buna karşı ortak tutum sergilenmesi çağrısı yapıldı.

 

KAYNAK: BBC TÜRKÇE – HATİCE KAMER


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version