HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

– Artık yeter sesleri her yerde, gün geçtikçe yükselmektedir. Bu sesten korkan iktidar ise kaybetmemek, rant ve yoksulluk düzenini sürdürmek için saldırganlığını artırır hale gelmiştir. İktidarını ayakta tutacak tüm çatışma ve kriz mekanizmalarını hayata sokan iktidarla karşı karşıya olduğumuzu hatırlatmak istiyorum.

– Gezi davası, Kobani davası, HDP’yi kapatma davası, demokratik siyaseti engelleme davaları, emrindeki yargı gücüyle ayakta durmaya çalışan AKP-MHP iktidarının yarattığı hukuksuzluk sistemidir. Beraatle sonuçlanan Gezi davasını kumpaslarla yeniden bir yargılamaya dönüştürdüler. Sevgili Osman Kavala’ya müebbet, sevgili Mücella Yapıcı başta olmak üzere 7 arkadaşımıza 18’er yıl hapis cezası verdiler. Hepsine dayanışma duygularımı gönderiyorum. Hukuk ve adalet mücadelesinde asla yalnız değilsiniz. Sevgili arkadaşlarıma buradan bir kez daha selamlarımı gönderiyorum. 

– Gezi davasının hakimini biliyorsunuz, AKP’den milletvekili aday adayı çıktı. Kobani kumpas davasının mahkeme başkanı da bir çete üyesi çıkmıştı. Ortada bağımsız bir yargı yok, ortada hukuk hiç yok, artık ortada bir düşman hukuku bile kalmamış durumdadır. AKP’nin ele geçirip yönettiği mahkemelerin kendileri de yargılamaları da, kararları da asla hukuki değildir. Tam tersine siyasi kararlardır. Bu yapılan duruşmalar siyasi duruşmalardır. Mahkeme üyesinin karara düştüğü şerh aslında her şeyi bize açıklıyor. 

– Taksim’deki toplumsal dayanışma, bu ülkedeki adalet için, eşitlik için, özgürlük için asla sönmeyecek bir umuttur. Bu umudu cezalarınızla, iktidar mekanizmalarınızla asla kıramayacaksınız. Asla kıramayacaksınız, asla kıramayacaksınız.

– İktidarın çatışmacı, yayılmacı politikalarına karşı ses çıkarmayan muhalefetin bu tutumunu gözden geçirmesi gerekir. Halkın da beklentisi bu yöndedir. Eğer ortak geleceği konuşmak istiyorsanız, savaş politikalarına karşı durmanız, barışın yanında yer almanız gerekiyor.