SERBEST GÖRÜŞ – MERVE ÇOBAN/ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık, Gerçek Gündem Özel’in konuğu oldu.

Genel Sekreter Ozan Işık, CHP’nin üniversite öğrencilerinin Ramazan Bayramı’nda ailelerine kavuşabilmesi için başlatılan Askıda Bilet kampanyası ve CHP’nin gençlik politikaları hakkında detayları paylaşarak sorularımızı yanıtladı.

“GENÇLERİN GIDAYA ERİŞİMİ İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ SIKINTILAR VAR”

CHP Genel Sekreteri Ozan Işık, Türkiye’deki ekonomik krize, öğrenci evlerindeki ve yüksek öğrenim yurtlarındaki sorunlara dikkat çekti. Işık, gençlerin barınma, gıda gibi temel insani gerekliliklere ulaşmasında da zorluklar yaşandığını hatırlatarak sorunların ekonomik kriz ile arttığına dikkat çekti. 

Ozan Işık, “Pandemi ve artan ekonomik kriz nedeniyle; Türkiye’de sınıflar arası makas oldukça açıldı. Orta sınıf yoksulluğa, yoksullar açlığa itildi. Bundan da en çok gençler, kadınlar ve tüm dezavantajlı gruplar etkileniyor. Türkiye’de gençlerin gıdaya erişimi ile ilgili çok önemli sıkıntılar var.” ifadelerini kullandı.

“KİMSENİN GÖNLÜNÜ İNCİTMEDEN GÜZEL BİR PROJEYE İMZA ATMIŞ OLDUK”

CHP’li belediyeler tarafından düzenlenen askıda fatura kampanyaları ile ekonomik kriz etkisindeki yurttaşların yardım edebilecek diğer bireylerle buluşturulduğunu hatırlatan Ozan Işık, “Askıda Bilet Kampanyası”nda buradan ensinlenildiğini açıkladı. 

Ozan Işık, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kampanyanın ilk bağışçısı oldu. Kendilerinin attığı tweetten sonra gelen binlerce bağışçı ve binlerce üniversite öğrencisinin başvurusu ile bir dayanışma ağı başlattık. Dayanışmaya katkı sunanlar ve dayanışmadan yararlanan öğrenci arkadaşlarımız birbirini tanımadan, kimsenin gönlünü incitmeden güzel bir projeye imza atmış olduk.” dedi.

Ozan Işık, “Ülkemizin içinde bulunduğu şartları değiştirmek için çalışıyoruz. Yakın zamanda da iktidara da geleceğiz. İnsanlar yoksullukla boğuşuyor. Şu anda bir pansuman yapıyor. Biz elimizdeki balığı paylaşmanın derdindeyiz. Soframızda varsa onu paylaşacağız.” dedi. 

CHP’DEN GENÇLER İÇİN YENİ MOTTO: “GÜÇ SENDE, SENİN ELİNDE”

Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık, CHP’nin Türkiye’de 2023 yılında ilk defa oy kullanacak yaklaşık 6.3 milyon seçmenlere yönelik faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulundu. 

Ozan ışık, “Kapı kapı dolaşmaktan sokak sokak örgütlenmeyi, dernekçilik ve eğitim faaliyetlerini Türkiye’nin sosyalistleri, solcuları yaptı. Biz 12 Eylül’den önce bize bırakılan mirası aldık, yeni bir kampanya örgütlenme modelini İstanbul’da başlattık. Bayramdan hemen sonra tüm Türkiye’de CHP Gençlik Kolları üyesi arkadaşlarımızı göreceksiniz. “Güç sende, senin elinde” mottosuyla, ellerimizde Genel Başkanı’mızın mektubuyla tüm yeni seçmenlere ulaşacağız.” diyerek önümüzdeki günlerde yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi.