Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazetecilik örgütlerinden Selçuk Bayraktar’a tepki: Hedef gösteremezsiniz

Gazetecilik örgütlerinden Selçuk Bayraktar’a tepki: Hedef gösteremezsiniz


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) yönettiği dönemde belediye kasasından vakıflara aktarılan paraları yazan gazeteci Çiğdem Toker’i hedef almasına gazetecilik meslek örgütlerinden tepki geldi.

Gazetecilik meslek örgütleri, “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar… Bu, 2019 yerel seçim döneminde vakfımız aleyhine başlatılan kirli kampanyayı ve İBB’den para aldığı yalanını ilk yayan gazeteci müsveddesi. Gazetecilik; yalancılık, sahtekarlık, yüzsüzlük, arsızlık da değildir!” yönündeki sözlerinden dolayı Selçuk Bayraktar’a tepki gösterdi.

ÇGD: GAZETECİLERE HAKARET EDEMEZ, HEDEF GÖSTEREMEZSİNİZ

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Selçuk Bayraktar’a hitaben “İktidarın gölgesinde, siyaset odaklı yargı kararlarında, teşvik belgelerinde, ticaret sicillerinde, pazarlık usulü ihale duyurularında yazmaz. O yüzden biz hatırlatalım. Dayanağınız ne olursa olsun, kime ne satarsanız satın, kimin damadı olursanız olun; gazetecilere hakaret edemez, hedef gösteremezsiniz” dedi.

ÇGD açıklamasında, “Meslek hayatı boyunca kaleminin onurunu korumuş, tek derdi halkın haber alma hakkını savunmak ve gerçeklerin peşinden koşmak olan meslektaşımız Çiğdem Toker’in yanındayız! Kendisini dev aynasında görüp, halk adına emek veren gazetecileri küçümseyenlere karşı dayanışmayı her gün büyüteceğiz!” denildi.

Sayın Bayraktar,
İktidarın gölgesinde, siyaset odaklı yargı kararlarında, teşvik belgelerinde, ticaret sicillerinde, pazarlık usulü ihale duyurularında yazmaz. O yüzden biz hatırlatalım.

— ÇGD (@cgdgenelmerkez) April 1, 2022

TGS ANKARA ŞUBE: BU ZEHİRLİ DİLİ KINIYORUZ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi de “Selçuk Bayraktar’ın gazeteci yazar Çiğdem Toker’e yönelik hakaret içerikli paylaşımını ve özellikle bu zehirli dili kınıyoruz. Bayraktar, özür dilemelidir. Ankaralı gazeteciler, Çiğdem Toker’in yanındadır” açıklamasını yaptı.

Gazeteci Yazar Çiğdem Toker, “İBB’den Vakıflara Hizmet Raporu” başlıklı köşe yazısı nedeniyle T3 Vakfı’na 30 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Basın ve ifade özgürlüğünü ihlal eden bu keyfi kararı kabul etmiyoruz. Çiğdem Toker’in yanındayız. pic.twitter.com/jhCou5URxy

— TGS Ankara Şubesi (@TGSAnkaraSubesi) March 31, 2022

Serbest Görüş:

DİSK BASIN-İŞ: SONUNA KADAR GAZETECİLİĞİ SAVUNACAĞIZ

DİSK Basın-İŞ de şu açıklamayı yaptı:

“Meslektaşımız Çiğdem Toker, çok sayıda gerçeği gün yüzüne çıkaran gazeteciliğin yüz akı saygın bir isimdir. Sonuna kadar gazeteciliği savunacağız, Çiğdem Toker’in yanındayız. İthamlarınızı da size iade ediyoruz.”

Meslektaşımız Çiğdem Toker, çok sayıda gerçeği gün yüzüne çıkaran gazeteciliğin yüz akı saygın bir isimdir. Sonuna kadar gazeteciliği savunacağız, Çiğdem Toker’in yanındayız. İthamlarınızı da size iade ediyoruz.@Selcuk pic.twitter.com/XISPOqYN4b

— DİSK Basın-İş (@Disk_Basin_is) April 1, 2022


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version