Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eyüp Barzani: Türkiye KDP’yi kart olarak kullanıyor

Eyüp Barzani: Türkiye KDP’yi kart olarak kullanıyor


Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarına dahil olan Kürdistan Demokrat Partisi’ne tepkiler büyüyor.

Barzani ailesinden Kürt siyasetçi ve yazar Eyüp Barzani, katıldığı Ronahî TV programında Türkiye’nin saldırılarına katılan KDP’ye tepki gösterdi. Türkiye ile işbirliğinin Kürtlere hizmet etmediğini dile getiren Eyüp Barzani, “Tüm Kürtler bunu görmeli. KDP artık Barzani ailesini de Güney Kürdistan’ı da temsil etmiyor. Halkın onlara inancı kalmadı” dedi. 

KDP KART OLARAK KULLANILIYOR

Türkiye’nin KDP’yi PKK’ye karşı bir kart olarak kullandığını ifade eden Eyüp Barzani, “Türkiye’nin Kürt düşmanı politikaları biliniyor. KDP de bunu biliyor. Türkiye’nin KDP ile işi bitince, sıra KDP’ye gelecek. Şuan sadece PKK’ye karşı kullanılıyor. Bunu üzüntüyle dile getiriyorum, KDP sadece kullanılıyor” diye konuştu. 

HALKIN TAHAMMÜLÜ KALMADI

Barzani ailesinin de KDP’nin Türkiye ile işbirliğinden rahatsız olduğunu dile getiren Eyüp Barzani, “Halk bu durumdan rahatsız. Güney Kürdistan halkı bu durumdan çok rahatsız. Ancak ağır baskılardan dolayı sesini çıkaramıyor. Halkın tahammülü kalmadı. Ancak büyük bir patlama yaşanacak” ifadelerini kullandı. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version