Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, Ümit Özdağ liderliğindeki Zafer Partisi’ne katıldı

Eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, Ümit Özdağ liderliğindeki Zafer Partisi'ne katıldı


Bülent Ecevit liderliğindeki Demokratik Sol Parti (DSP) hükümetlerinde Dışişleri Bakanlığı yapan Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, Ümit Özdağ’ın genel başkanlığını yürüttüğü Zafer Partisi’ne katıldı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gürel’in partisine katılımını sosyal medya hesabından duyurdu:

 

“Zafer Partisi olarak, Şam Hükümeti ile Türkiye’deki sığınmacı ve kaçakların geri dönüşü için görüşme sürecini başlatıyoruz. Adana Mutabakatı’nı imzalayan hükümetin Devlet ve Dışişleri Bakanı olan Sayın Şükrü Sina Gürel Zafer Partisi’ne katılmıştır. Zafer Partisi’ne hoş geldiniz.”

 

Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında da iktidarın mülteci politikasını eleştirerek, partinin “Anadolu Kalesi” projesiyle Türkiye’de yaşayan 8 milyon sığınmacıyı ülkelerine geri göndereceklerini ve bu kapsamda hazırlıklar yaptıklarını söyledi.

 

Özdağ parti yetkilileri ile Suriye Dışişleri Bakanlığının ilk görüşmeyi yarın yapacağını ve daha sonra Şükrü Sina Gürel başkanlığında bir heyetin diplomatik temas sürecini başlatacağını belirterek, bu sürecin çok taraflı diplomasiyle yürütüleceğini söyledi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version