Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan ‘Irak hükümetiyle işbirliği içindeyiz’ dedi, Ahmet Sehaf yalanladı

Erdoğan ‘Irak hükümetiyle işbirliği içindeyiz’ dedi, Ahmet Sehaf yalanladı


Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlattığı operasyonları hiçbir şekilde desteklemediklerini ve bu planın hiçbir aşamasında yer almadıklarını açıkladı.

 

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Sehaf, konuya dair Irak medyasına verdiği bir demeçte “Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin askeri operasyonunu Irak topraklarının açık bir ihlali olarak görüyor ve Irak’ın toprak bütünlüğü için tehlikeli buluyor. Bu operasyon Irak’a zarar veriyor ve endişe yaratıyor” denildi.

 

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Sehaf, Irak Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’nin büyükelçisini bakanlığa çağırdığını ve tek taraflı operasyonu ‘düşmanlık’ olarak nitelendiren sert bir nota verildiğini söyledi.

 

Ahmed Sehaf, Irak Dışişleri Bakanlığı’nın Türk ordusunun Irak topraklarını terk etmesi yönündeki taleplerini bir kez daha yineledi. Ahmed Sehaf, Türk makamlarının Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’ne Irak’ın memnuniyetsizliğini dile getirdiği notaya daha yanıt vermediklerini söyledi. Ahmed Sehaf, Türkiye’nin vereceği cevabı beklediklerini ifade etti.

 

Ahmed Sehaf, Erdoğan’ın “Bu hareketi Irak hükümetiyle işbirliği içinde yürütüyoruz” şeklindeki açıklamasını da yalanladı.

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlatılan operasyona destek verdiği için Irak Merkezi Hükümetine ve Barzani ailesine teşekkür etmişti.

 

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Sürekli kavga eden, sürekli kapris ve kumpas peşinde koşan 28 Şubat ittifakı Allah’ın izniyle 2023’ü bile göremeyeceklerdir” ifadesinde bulunmuştu.

 

Operasyonun KDP ortaklığıyla geliştiğini açıklayan Erdoğan, 17 Nisan’da başlatılan operasyona ilişkin olarak: “Irak’ta terörle mücadelemize destek veren merkezi hükümet ve bölgesel yönetime teşekkür ediyoruz.” demişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version