Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Huzurlu bir ortam sağlanınca, sığınmacılar gönüllü olarak dönecektir

Erdoğan: Huzurlu bir ortam sağlanınca, sığınmacılar gönüllü olarak dönecektir


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki sığınmacıların ‘huzurlu bir ortam sağlanınca gönüllü olarak döneceğini’ savundu. Emekli ikramiyeleri hakkında da konuşan Erdoğan, zam olmayacağını açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan, sığınmacı tartışmalarına ilişkin grup toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Süleyman Bey’in dediği doğrudur, biz sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidarız ve onlara bütün Kuzey Suriye’deki briket evlerin bitişiyle birlikte onları oralara dönüşünü sağlayacak ve huzurlu bir ortam sağlayınca zaten kendileri gönüllü olarak oraya dönecektir.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNE ZAM YOK

Erdoğan’a Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in emekli ikramiyelerinde artış olmayacağına yönelik açıklaması hatırlatıldı, bir artış olup olmayacağı soruldu. Erdoğan, “Çalışma Bakanı Bilgin ne dediyse doğrudur.” dedi.

YUVAM HESABIYLA YÜZDE 4 FAİZ GARANTİSİ

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Yurt dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım (YUVAM) hesabının döviz cinsi yüzde 4 getiri garantisi verdiğini söyledi. Erdoğan, “Bugün yeni bir uygulamayı duyurmak istiyorum. YUVAM adını verdiğimiz tasarruf hesapları bir finansal araçtır. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, mavi kart sahiplerinin ve bankalarımızda hesap açtırma şartlarına sahip yabancı ülke vatandaşlarının yararlanabileceği bu hesap döviz cinsinden yüzde 4 getiri garantisi veriyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version