Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emekli yurttaşlardan eylem: Saray’ın tuzu kuru, nasıl olsa her şey beleş

Emekli yurttaşlardan eylem: Saray’ın tuzu kuru, nasıl olsa her şey beleş


Emekli yurttaşlar yaşadıkları sorunları duyurmak için İzmir’de CHP ile birlikte eylem yaptı. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde “Emeklinin yaşam çilesi” başlığı ile düzenlenen eyleme demokratik kitle örgütleri de destek verdi. ‘Sarayın tuzu kuru’ diyen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Milyonlarca vatandaş kirasını, faturasını ödeyemiyor, pazara gidemiyor, torununa harçlık bile veremiyor” ifadesini kullandı.

‘EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR, SOKAKTA MENDİL SATIYOR’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre emeklilerin eylemine destek veren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, iktidarın vatandaşın sorunlarına yabancı kaldığını ifade ederek “Saray’ın tuzu kuru. Nasıl olsa her şey beleş. Emekliler geçinemiyor, sokakta mendil satıyor. Milyonlarca vatandaş kirasını, faturasını ödeyemiyor, pazara gidemiyor, torununa harçlık bile veremiyor. CHP emeklilere zam yapalım dediğinde, AKP iktidarı ‘2500 lira onlara yeter. Kemer sıksınlar, lokmaları küçültsünler’ diyor. CHP iktidarında bu gidişe son vereceğiz. Emekli artık faturasını düşünmeyecek. Emekli artık tatillerde yurtdışında nereyi gezeceğinin planını yapacak. Bu ülkeye refahı getireceğiz” diye konuştu.

‘CEVABI SANDIKTA VERECEĞİZ’

Emeklilerin yaşadıkları sıkıntılara seçimlerden sonra çözüm getireceklerini duyuran CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ise yaptığı konuşmada, “Kendisine 300 odalı yazlık saray inşa ettirenler, maalesef utanmadan emeklinin bayram ikramiyesine yalnızca 100 lira zammı uygun görüyorlar. Emeklileri yoksulluğa sürükleyen bu iktidara cevabımızı, ilk seçimlerde sandıkta vereceğiz. Söz veriyoruz CHP iktidarında ülkemizin her kesiminin yaşayacağı refah artışından emeklilerimiz de en güzel şekilde faydalanacak. Geliyor gelmekte olan” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version