Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Düşük riski var: 5 aylık hamile Aslı Ünlü’nün tahliye talebi reddedildi

Düşük yapma riski bulunan beş aylık hamile Aslı Ünlü tutuklandı


İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, 9 Nisan’dan beri Edirne Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu olan 5 aylık hamile Aslı Ünlü’nün cezasını onadı.

En son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Kaynak Holding’e bağlı İzmir’deki Nüans Turizm’de çalışan Aslı Ünlü, Gülen cemaatine üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında Bylock programını kullandığı iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bold Medya’dan Sevinç Özarslan’ın haberine göre; İstinaf Mahkemesi, Edirne Kapıkule’de başkasına ait pasaportla yurt dışına çıkmaya çalışırken gözaltına alınan Ünlü’nün cezasını onayıp, hamilelik nedeniyle yapılan tahliye talebini de reddetti.

‘HAMİLELİĞİ RİSKLİ’

Aslı Ünlü’nün eşi Emre Ünlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “5.5 aylık hamile eşim Aslı Ünlü 17 gündür tutuklu! Hamileliği riskli, koğuş arkadaşlarının desteği ile ihtiyaçlarını giderebiliyor. Lütfen bu hukuksuzluğa sessiz kalmayın!” ifadelerini kullandı.

KANUNA AYKIRI

İstinaf, 5275 sayılı Ceza İnfaz Kanuna göre ‘hamile kadınlar gözaltına alınamaz, tutuklanamaz’ hükmünü yok sayarak cezayı onadı. İnfaz Kanunu’na göre bir annenin kesinleşmiş bir cezası olsa dahi bebek 18 aylık olana kadar infazın ertelenmesi gerekiyor.

Serbest Görüş:

 

Öte yandan Ünlü’nün 4 yaşında bir oğlu daha bulunuyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version