Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çiftçi borcunu ödeyemiyor, haczedilen tarım arazisi sayısı katlandı

Çiftçi borcunu ödeyemiyor, haczedilen tarım arazisi sayısı katlandı


Ürettikleri ürünlerle borçlarını ödeyemez hale gelen çiftçiler her geçen gün borç batağına saplanıyor. Ödenemeyen borçlar nedeniyle haciz işlemi uygulanan tarım arazisi sayısı 6 yılda iki katına çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı verilerine göre 2015-2021 yılları arasında icra takibine bağlı alacaklar nedeniyle haciz işlemi uygulanan tarım arazileri sayısı iki katına çıktı.

 

3.7 MİLYON TARIM ARAZİSİNE HACİZ İŞLEMİ UYGULANDI

 

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a icra takibine bağlı alacaklar nedeniyle haciz işlemi uygulanan tarım arazisi sayılarını sordu. Bakan Kurum, soru önergesine verdiği cevapta, 2015’te Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne (TAKBİS) kayıtlı 1 milyon 843 bin 524 tarım arazisine haciz işlemi uygulanırken bu sayının 2021’de 3 milyon 709 bin 54’e yükseldiği görüldü. İcra takibine bağlı alacaklar nedeniyle haciz işlemi uygulanan tarım arazilerinin sayısı, son altı yılda yüzde 101 arttı.

 

ÇİFTÇİ BORÇLA, HACİZLE DEBELENİYOR

 

Nihat Yeşil, sadece Ankara genelinde, 2015 yılında yapılan haciz işleminin 64 bin 400 iken 2021 yılında 105 bin 295 olduğunu vurgulayarak, “Altı yılda Türkiye bu kadar haciz ile baş başa kalırken, çiftçi hacizle, bankayla, kredi borcuyla debelenirken, çiftçinin cenazesi yerde kalmışken bırakın cenazeyi kaldırmayı tam aksine bunları daha da öldürme noktasına getirdiniz” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version