Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Özgür Karabat, rakamlarla anlattı: Kayda girmemiş milyonlarca mülteci var

CHP’li Özgür Karabat, rakamlarla anlattı: Kayda girmemiş milyonlarca mülteci var


CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Özgür Karabat, yanlış mülteci politikası nedeniyel Türkiye’nin ‘mülteci üssüne’ dönüştüğünü söyledi. Mülteci sorununa dair rakamlar paylaşan Karabat’ın açıklamasına göre kayıtlara girmemiş milyonlarca mülteci var.

Önümüzdeki dönemde yaşanacak barınma krizine dikkat çeken Karabat, “3, 6 ve 12 aylık ev kiralıyorlar. Kayıtlarda ise yoklar! Enflasyon ve inşaat maliyeti ile artan konut fiyatları bir de bu yüzden katlanıyor. Türk lirası öyle ucuz oldu ki, İstanbul’da ayrı Antalya’da ayrı ev kiralayan yabancılar dahi var. Burada sakın yabancı ve mülteci düşmanlığı yaptığımız anlaşılmasın. Kontrolsüz, denetimsiz ve plansız politikalara karşıyız.” diyor.

BM’nin rakamlarına göre Türkiye’de 5,7 milyon mülteci bulunuyor. Mülteciler Derneği’nin verilerine göre ise Türkiye’deki Suriyeli sayısı 3,7 milyon. CHP’li Fethi Açıkel’in geçtiğiiz yıl hazırladığı rapora göre ise Türkiye’deki Suriyeli sayısı 10 milyonu aştı.

PAYLAŞIMLAR, MÜLTECİ DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLÜYOR

Son dönemde özellikle sosyal medya hesaplarında mültecilere yönelik paylaşımlarda ciddi bir artış yaşanıyor. Paylaşımlar kamuoyunda rahatsızlığa neden olurken, mülteci düşmanlığını da körüklüyor. Emniyet de konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Açıklamada, “Sosyal medya üzerinden halkı kin ve nefrete yönelten hesaplar ile ilgili ivedilikle çalışma başlatılmış olup, bu tür paylaşımlar ile halkımız ve Suriyeli sığınmacıların karşı karşıya getirilmesine asla müsaade edilmeyecektir.” denildi.

MÜLTECİ DÜŞMANI DEĞİLİM, ANCAK…

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da konuyla ilgili önemli paylaşımlarda bulundu. Mülteci gerçeği ve önümüzdeki dönemde karşılaşılması muhtemel sorunlara ilişkin rakamlar verdi. Mülteci düşmanlığı yapmadığı konusunu özellikle vurgulayan Karabat’ın paylaşımları şöyle:

BARINMA KRİZİNİN SEBEBİ NE?

YAKALANMAYAN, İSTATİSTİKLERE GİRMİYOR

TÜRKİYE, MÜLTECİ ÜSSÜNE DÖNDÜ

PLANSIZ POLİTİKALARA KARŞIYIZ

TL DEĞER KAYBETTİKÇE, GELENLERİN SAYISI ARTACAK

KONUT KRİZİ DAHA DA DERİNLEŞECEK

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version