Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CANLI BLOG | Lavrov: Ukrayna, farklı bir anlaşma taslağı sundu; bu kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Taleplerimize ilişkin belgeler imzalanırsa operasyon sona erecek


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’nın Rusya’ya çarşamba günü yeni bir anlaşma taslağı sunduğunu ancak söz konusu taslağın İstanbul’da sunulandan farklı olduğunu kaydetti. Lavrov, “Ukrayna’nın teklifi, Kırım ve Donbas’ın Putin-Zelenski görüşmesinde tartışılması yönünde, bu kabul edilemez.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal operasyonunda 43. gün geride kalıyor. İşgal girişimine dair son gelişmeler şöyle…

CANLI BLOG…

Rusya: Ukrayna yeni bir anlaşma taslağı sundu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’nın Rusya’ya çarşamba günü yeni bir anlaşma taslağı sunduğunu açıkladı. Ukrayna’nın taslağının İstanbul’daki toplantıda belirtilen hükümlerden farklı olduğunu anlatan Lavrov, “Ukrayna çarşamba günü Rusya’ya yeni bir anlaşma taslağı sundu. Ukrayna’nın taslağı İstanbul’da sunduğu tekliflerden farklı. Ukrayna’nın teklifi, Kırım ve Donbas’ın Putin-Zelenski görüşmesinde tartışılması yönünde, bu kabul edilemez. Rusya Ukrayna ile müzakerelere devam edecek, kendi anlaşma taslağını geliştirecek. Rusya başlangıçtaki taleplerini içeren kendi ilk anlaşma teklifini ilerletecek. Washington Zelenski’yi savaşmaya devam etmesi için zorluyor.” dedi.

AB’de ‘Rus enerjisine bağımlılık’ sorgulanıyor

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen bir enerji konferansında konuşan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, AB’nin Rusya’dan gelen enerji kaynaklarına fazlasıyla bağımlı olduğunu söyledi. Simson, “Bunu sürdürdüğümüz sürece değişmesi gereken enerji geleceğimizi tam olarak kontrol edemeyiz. Bu, yeni bir öncelik değil ama yeni bir aciliyet.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu Sanayi, Araştırma ve Enerji Komite Başkanı ve Romanya Milletvekili Cristian Bușoi de Rusya’nın enerjiyi her zaman silah olarak kullandığını hatırlattı. Buşoi, “Biz bu duruma karşı birlikte durmalıyız. Zamana karşı bir yarış içindeyiz. Gerekli adımları atmalı, depoları doldurmalı ve sonraki kışa hazır olmalıyız.” dedi.

Fransa, Rusya’nın Paris Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Fransa, Rusya’nın Paris Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabında, Ukrayna’daki Buça kentine ait görüntülerin ‘film seti’ şeklinde paylaşılmasının ardından Rus Büyükelçi Aleksil Meçkov’u Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı. Fransa’nın AB İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, paylaşıma, “Utanç ötesi, orada dur.” şeklinde tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Fransa Büyükelçiliği’nin Buça’daki acılara dair uygunsuz ve provokatif paylaşımı nedeniyle Rus Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırmaya karar verdim.” ifadesini kullandı.

Ukrayna: Rus ordusu 18 bin 900 askerini kaybetti

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-7 Nisan dönemindeki kayıplarıyla ilgili bilgileri açıkladı. Buna göre Ukrayna’ya saldıran Rus ordusundan 18 bin 900 asker öldürüldü, Ruslara ait 150 uçak, 135 helikopter, 698 tank, 1891 zırhlı araç, 332 top, 108 roketatar sistemi ve 55 hava savunma sistemi imha edildi.

Rus güçleri, 1358 araç, 7 gemi ve hafif sürat teknesi, 76 yakıt aracı ve 111 insansız hava aracını da kaybetti.​​​

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version