Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden’ın iddiası: Putin danışmanlarını ev hapsine almış olabilir

Biden'ın iddiası: Putin danışmanlarını ev hapsine almış olabilir


Rusya’dan petrol ihracatını yasaklamanın “doğru adım” olduğunu belirten Biden, ancak bunun “bir maliyeti olduğunu” vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra artan yakıt fiyatlarını düşürmek için Amerikan stratejik petrol rezervlerinden rekor miktarda piyasaya petrol sürüleceğini açıkladı ve petrol şirketlerine daha çok üretim yapmaları çağrısında bulundu.

 

Rusya’dan petrol ihracatını yasaklamanın “doğru adım” olduğunu belirten Biden, ancak bunun “bir maliyeti olduğunu” vurguladı.

 

Biden kârlarını artıran petrol şirketlerinin iki seçeneği olduğunu söyledi ve bunların da kârlarını “daha çok petrol üretimi için kullanıp, ABD halkını rahatlatmak ya da durumdan faydalanmak” olduğnu belirtti.

 

‘Putin danışmanlarını tutuklatmış olabilir’

 

ABD Başkanı ayrıca atıl durumdaki kuyularda üretime başlamayan şirketlere para cezası öngören bir “kullan ya da kaybet” politikasını devreye soktuklarını söyledi.

 

Konuşmasında Rusya lideri Vladimir Putin’in “kendini izole ediyor gibi göründüğünü” belirten Biden “Bazı danışmanlarını tutuklattığı ya da ev hapsinde tuttuğuna yönelik işaretler var. Ancak bu aşamada bunu çok da vurgulamak istemiyorum çünkü elimizde yeterli kanıt yok” diye konuştu.

 

Biden ayrıca, Rusya’nın Kiev çevresinden asker çektiğine dair net bir kanıt olmadığını da söyledi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version