Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden, Yunanistan Başbakanı’nı 16 Mayıs’ta Beyaz Saray’da ağırlayacak

Biden, Yunanistan Başbakanı’nı 16 Mayıs’ta Beyaz Saray’da ağırlayacak


Beyaz Saray, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’in 16 Mayıs’ta ABD BaşkanI Biden ile görüşeceğini duyurdu. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Başkan Biden, 16 Mayıs 2022’de Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’i Beyaz Saray’da ağırlamayı dört gözle bekliyor. Başbakanın ziyareti, güçlü ikili ortaklığımızı teyit etmek ve 201 yıllık Yunan bağımsızlığını kutlamak için bir fırsat sunuyor. 

Liderler, Ukrayna halkını desteklemek ve kışkırtılmamış saldırganlığı nedeniyle Rusya’ya ekonomik maliyetler yüklemek için Müttefikler ve ortaklarla devam eden çabaları tartışacaklar. İklim değişikliği ve enerji güvenliği de dahil olmak üzere küresel zorluklarla ilgili yakın işbirliğimizi ele alacaklar.

Liderler, NATO aracılığıyla küresel güvenliği teşvik etmeye yönelik ortak çabalarımızın yanı sıra bölgedeki barış ve refah için ortak hedeflerimizi değerlendirecekler. Ayrıca halklarımızı ve ülkelerimizi nesiller boyu birleştiren tarihi, demokratik değerleri ve ticaret ve yatırım bağlantılarını da kutlayacaklar.”

Görüşmeye Erdoğan’ın davet edilmemesi dikkat çekiyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version