Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Başsavcılık’tan ‘Ferhan Yılmaz’ açıklaması: Darp izi bulunamadı!

Başsavcılık’tan ‘Ferhan Yılmaz’ açıklaması: Darp izi bulunamadı!


Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri 5 Nolu Cezaevi’nde gardiyanların işkencesi sonucu hayatını kaybettiği ileri sürülen Ferhan Yılmaz’ın bedeninde ‘darp cebir, kesici delici alet, ateşli ateşsiz silah yarası, boğma ya da boğulma izine ait bulguya rastlanmadığı’ ileri sürdü. Yılmaz’ın tahliyesine sadece iki gün kalmıştı.

SEZGİN TANRIKULU: İNSAF, İNSAF, İNSAF!

Açıklamaya tepki gösteren insan hakları savunucusu ve CHP Milletvekili Avukat Sezgin Tanrıkulu, “İnsaf insaf insaf! Ferhan Yılmaz’ın ailesinden bana gelen fotoğraf burada. Yanında da sizin yaptığınız açıklama. Bu açıklamayı yapmaktan dolayı utanın. Utanmıyorsanız bile bari sayfanızdan kaldırın!” ifadelerini kullandı. Tanrıkulu, Adalet Bakanlığına, “Bu açıklamayı yapan Silivri Cumhuriyet Başsavcısını, ölü muayenesi – tıbbi işlemleri yapan ve bunları rapora geçirmeyenleri derhal görevden almayacaksanız işkence talimatı veren bizatihi bakanlığınızdır.” diyerek seslendi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri Cezaevi’nde hükümlüyken hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz’la ilgili bir açıklama yaptı. Yılmaz’ın yoğun bakımda çekilmiş görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından yazılı bir açıklama yapan başsavcılık, ‘müteveffanın bedeni üzerinde tıbbi müdahale sırasında oluşabilecek semptomlar dışında darp cebir, kesici delici alet, ateşli ateşsiz silah yarası, boğma, boğulma izine ait bulguya rastlanmamış olup’ ifadesini kullandı.

“Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olarak barınan Ferhan Yılmaz isimli şahsın ölümü ile ilgili basında yer alan gerçeğe aykırı ve dezenformasyon amaçlı haberler nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.” denilen açıklamada, “Ferhan Yılmaz’ın barındığı Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 9 Nisan 2022 tarihinde rahatsızlandığı ve Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edildikten sonra 10 Nisan 2022 tarihinde yoğun bakımda tedavi edilmekteyken yaşamını yitirdiği olaya ilişkin başsavcılığımızca başlatılan soruşturma neticesinde; müteveffanın teşhisi yakını Mehmet Emin Yılmaz’a yaptırıldıktan sonra cumhuriyet savcısı ve doktor bilirkişisi ile yapılan ölü muayenesinde müteveffanın bedeni üzerinde tıbbi müdahale sırasında oluşabilecek semptomlar dışında darp cebir, kesici delici alet, ateşli ateşsiz silah yarası, boğma, boğulma izine ait bulguya rastlanmamış olup, müteveffa kesin ölüm sebebinin tespiti amacıyla otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmiştir.” denildi.

Silivri Cezaevi’nde katledilen Ferhan Yılmaz’ın abisi Hikmet Yılmaz:

“Boğaz kısmında 20 santimlik iz vardı sanki çamaşır ipiyle onu boğmaya çalışmışlar.”

İşkenceciler ElbetYargılanacak pic.twitter.com/kNvQCGaZue

— Odak Dünyam (@odakdunyam) April 13, 2022

DUDAKLARI PATLAMIŞ, BURNU KIRILMIŞ; VÜCUDUNDA DARP İZLERİ VAR

Ferhan Yılmaz’ın hastanedeki görüntüleri sosyal medyada infiale neden olmuştu. Görüntülerde Yılmaz’ın burun, üst dudağında ve yüzünde darp izleri açıkça görülüyordu.

Ferhan Yılmaz’ın ağabeyi Hikmet Yılmaz, “Kardeşime ne olmuşsa ayın 7-8’inde olmuş. Kardeşimi gördüğümde üst dudağı avuç kadar şişti. Gözü şişmişti, kan akıyordu. Burnu kırılmıştı. Göğüs kısmında morluk vardı. Boğaz kısmında da 20 cm’lik iz vardı. Boğmaya çalışmışlar gibi. İntihar iddiaları yalandır, kardeşim dövülerek öldürülmüştür. Kardeşimin tahliyesine iki gün kalmıştı.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version