Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Nebati, iş adamlarına seslendi: Dövizle işlem yapmaktan vazgeçin

Bakan Nebati, iş adamlarına seslendi: Dövizle işlem yapmaktan vazgeçin


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Yatırımlara devam, çok ucuz kredi veriyoruz. Bu kredilerle amacımız belli; TL’ye güvenin, TL ile işlem yapın. Bundan sonda döviz kredisi, dövizle işlem yapmaktan vazgeçin.” dedi. Nebati ayrıca, yeni açıklanan kredi paketinin kalkınma yatırım bankası ve kamu bankaları aracılığıyla verileceğini belirtti. Nebati’nin açıklamasına göre yeni kredi paketinde 2 yıl ödemesiz dönem olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Samsun İş Dünyası Buluşması programında açıklamalarda bulundu. Enflasyonun küresel kaynaklı bir problem olduğunu söyledi. “Bizim özgüvenimiz yüksek, ne yaptığımızı biliyoruz. Bu işin üstesinden de geleceğiz.” ifadelerini kullanan Nebati, döviz kurlarının kontrol altında olduğunu savundu.

Nureddin Nebati, “Bu ülkeyle beraber herkes büyüyecek, büyümeye de devam edeceğiz, bizim önümüzü kimse engelleyip, kapayamaz. Yatırımlara devam, çok ucuz kredi veriyoruz. Verdiğimiz kredileri sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Bu kredilerle amacımız belli; TL’ye güvenin, TL ile işlem yapın. Bu ülke TL’ye güveni yakalayan bir sürece girdi. Bundan sonda döviz kredisi, dövizle işlem yapmaktan vazgeçin, ülkemize güvenin, paramıza güvenin.” ifadelerini kullandı.

Bakan Nureddin Nebati’nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version