Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Bilgin: Enflasyonun tahribatlarına karşı Temmuz’da çalışanlara ve emeklilere koruyucu düzenleme yapılacak

Bakan Bilgin: Enflasyonun tahribatlarına karşı Temmuz'da çalışanlara ve emeklilere koruyucu düzenleme yapılacak


Süleyman Demirel Kongre Merkezi’ndeki iftar yemeğinde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işçilerin, çalışanların, memurların, emeklilerin çalışma hayatının önemli sosyal ortakları olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki temmuz ayında yeniden işçilerimizi, kamu çalışanları, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemeleri yapacağımızın haberini vermek istiyorum” dedi.

 

Isparta’da konuşan Bilgin “işçilerin, çalışanların, memurların, emeklilerin çalışma hayatının önemli sosyal ortakları olduğunu aktardı” ve “Türkiye’nin her alanında ihtiyacı olan bütün yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere görevli olduklarının bilinciyle hareket ettiklerini” vurguladı.

 

Enflasyonist ortamda çalışanları ve emeklileri korumaya çalıştıklarına dikkati çeken Bilgin, “Isparta’dan bir haberi vermek istiyorum. Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki temmuz ayında yeniden işçilerimizi, kamu çalışanları, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemeleri yapacağımızın haberini vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Asgari ücreti de aralıkta yeniden gündeme alacaklarını belirten Bilgin, “O tarih geldiği zaman bütün bu şartları dikkate alarak yeniden asgari ücreti değerlendirirken de Türkiye’nin çalışanlarını koruyacak bir seviyede belirleyeceğimizi şimdiden ifade etmek isterim” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version