Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya Savunma Bakanı: AB, Rus gazını yasaklamayı değerlendirmeli

Almanya Savunma Bakanı: AB, Rus gazını yasaklamayı değerlendirmeli


Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’dan doğal gaz ihracatını yasaklamayı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Bakanın açıklamaları, Ukrayna’nın Buça kentinden gelen ve sivillerin öldürüldüğünü gösteren görüntülerin ardından Rusya’ya tepkinin artması sonrası geldi.

İLGİLİ HABER

Ukrayna: Buça’da siviller elleri arkadan bağlanarak katledildi, Rusya savaş suçu işledi

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Başkanlığı Ofisi, Rus ordusunun çekildiği Buça bölgesindeki sivillerin fotoğraflarını yayınlayarak Rusya’nın savaş suçu işlediğini duyurdu.

Alman devlet medyası ARD’ye konuşan Bakan Lambrecht “Buna bir yanıt verilmeli, bu suçlar cezasız kalamaz” dedi.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Putin ve destekçilerinin eylemlerinin sonuçlarına katlanacaklarını belirtti.

İLGİLİ HABER

Zelenskiy’den Buça katliamı açıklaması: Bu soykırım

Ukrayna lideri Zelenkskiy, Buça sokaklarında cansız bedenler bulunmasını ‘soykırım’ olarak adlandırdı.

Avrupa’nın doğal gazının yaklaşık yüzde 40’ı Rusya’dan geliyor. Rus gazi özellikle Alman endüstrisi için büyük önem taşıyor.

Öte yandan Letonya, Litvanya ve Estonya’nın aralarında Baltık ülkeleri dün Rusya’dan doğal gaz ithal etmeyi durdurduğunu açıklamıştı. ‘Saldırgan’ ifadesini kullandıkları Rusya’dan gaz alımını kestiklerini duyuran Litvanya, tüm Avrupa’ya “Biz yapabiliyorsak Avrupa’nın geri kalanı da yapabilir” çağrısında bulunmuştu.

İLGİLİ HABER

Baltık ülkeleri Rusya’dan doğal gaz alımını durdurdu

Baltık ülkelerinin doğal gaz kararı, Rusya Devlet Başkanı Putin’in doğal gaz ödemelerinin Rus para birimi ruble ile yapılmasını kararlaştırmasının ardından geldi.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version