Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li İbrahim Aydemir: Gezi’de dolar 2,4 liraya yükselmedi mi, bu ihanettir

AKP’li Aydemir, benzin kuyruklarını böyle açıkladı: Zamlarla ilgisi yok, araç bolluğu var


İbrahim Aydemir, her zamdan sonra benzin istasyonlarında yaşanan araç kuyruklarının otomobil bolluğundan kaynaklandığını söyledi.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Gezi olayları sonrasında doların 1,7 liradan 2,4 liraya çıkmasını ‘ihanet’ olarak yorumlayan Aydemir, “Bu ülkenin 200 Milyar Dolarına mal olan, bütün iktisadi kodları alt üst eden bu girişime ihanetten öte isim vermek gaflettir.” dedi.

Daha önce petrol istasyonlarındaki kuyrukları ‘ara bolluğuyla’ açıklayan AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Meclis’te yaptığı basın toplantısında yine çok konuşulacak değerlendirmelerde bulundu. Gezi Parkı olaylarını hatırlatan İbrahim Aydemir, mahkemenin verdiği kararı eleştirenlere tepkiliydi.

Basın toplantımızda “Gezi Olaylarını masum gösterme çabaları ihaneti perdeleme girişimidir” dedik.

Bu ülkenin 200 Milyar Dolarına mal olan, bütün iktisadi kodları alt üst eden bu girişime ihanetten öte isim vermek gaflettir. @iktisattv pic.twitter.com/er30EML9vB

— İbrahim Aydemir (@_ibrahimaydemir) April 26, 2022

200 MİLYAR DOLARA MAL OLDULAR

Gezi olaylarının, halkın birliği ve dirliğine yönelme olduğunu savunan Aydemir, “Bunlar, bu milletin 200 milyar dolarına mal oldular. 3-5 ağacı bahane edip ülkenin altını üstüne getirmeye çalıştılar. Dirayetli bir lider olmasaydı ne olurdu, nereye varırdı?” ifadelerini kullandı.

Gezi olaylarının ardından döviz kurları ve faizlerin arttığını hatırlatan Aydemir, şöyle konuştu: “O gün döviz kurları dolar 1,7 iken onları bu eylemiyle beraber 2,4’e çıkmadı mı arkadaşlar? Enflasyon yüzde 6’lara kadar düşmüşken, eylemlerle beraber yüzde 10’lara yürümedi mi arkadaşlar? Bunlar yeterli ihanet değil mi? Neyin hesabı yapılıyor? Sırf siyasi ikbal uğruna hakikatleri tersyüz etmek kime ne fayda sağlar? Aportta bekleyen vatan hainleri var, bunları biz biliyoruz. Bunların yelkenine rüzgar taşımak kime fayda sağlar?”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version