Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Hamza Dağ’dan asgari ücret açıklaması: Gerekirse müdahaleden kaçınmayız

AKP’li Hamza Dağ’dan asgari ücret açıklaması: Gerekirse müdahaleden kaçınmayız


Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam konusunda AKP’den yeni bir açıklama daha geldi. Bu kez konuşan isin Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ. İlgili bakanlıkların süreci takip ettiğini söyleyen Dağ, ‘gelen verilere göre enflasyonun altında bir durum ortaya çıktığını gördüklerinde, gerekirse müdahaleden kaçınmayacaklarını’ söyledi.

Kanal 7’de gündeme ilişkin soruları cevaplayan Hamza Dağ, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi. Hiç kimseyi enflasyonun altına ezdirmediklerini iddia eden Dağ, “Yüzde 30-40 zamlarla bunu ortaya koyduk.” dedi.

Ticari hayatta hareketliliğin devam ettiğini ve sabit gelirliler konusunda hamleler yapmaları gerektiğini belirten Dağ, “Asgari ücretle ilgili bir irade ortaya koyduğunuz herkes kendi çalışanlarına bir artış koymuş oluyor ve insanların alım gücünü bir seviyede tutmaya çalışıyoruz. İlgili bakanlıklarımız şu anda takip ediyor, gelen verilere göre zaten Temmuz ayında memurlarla ilgili bir gündem var, asgari ücretle ilgili Aralık ayında konuşuluyor. Ama gerekirse müdahale yapmaktan çekinmeyiz.” ifadelerini kullandı.

ENFLASYON KASIMDAN SONRA DÜŞMEYE BAŞLAYACAK

Enflasyon rakamlarına da değinen Dağ, “Enflasyon Haziran ayından sonra düz bir çizgiye ulaşacak ve Kasım ayından sonra düşmeye başlayacak.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version