Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’de çatlak: Ethem Sancak, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi

AKP’de çatlak: Ethem Sancak, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi


Eski MKYK üyesi Ethem Sancak, bir konferansta sarf ettiği, “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik.” sözleri nedeniyle, AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu’nca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

ETHEM SANCAK: BANA GEREKÇE SÖYLENMEDİ

Sözcü gazetesine konuşan Ethem Sancak, “Ben de haberi medyadan öğrendim. Bana gerekçe sunmadılar.” dedi. “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik.” sözlerinin hatırlatılması üzerine Sancak, “Hayır, yalan. Ben öyle bir şey söylemem. AKP halkın oyuyla iktidara geldi, Amerika’nın desteğiyle değil. ‘Amerika AKP’yi kurdu, destekledi’ diye asla öyle bir şey söylemedim. Öyle düşünmüyorum. Bu konuda benim bir hamlem olmayacak. Canları sağ olsun. Benim partizanlık, particilik gibi bir derdim yok. Ben Tayyip Erdoğan’ın neferiyim. Davasında dik durduğu sürece ben de ona neferlik yapmaya devam edeceğim. Partiden ihraç edebilirler ama vatandaşlıktan ihraç edemezler. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Tayyip Erdoğan’ın davasına ve yücelttiği bayrağa hizmet edeceğim neferi olarak.” diye konuştu.

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak, son dönemde dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin güvenliği ve NATO’ konferansında yaptığı konuşma sırasında Sancak, “Biz Amerikan’ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Aslında Türkiye NATO ve Batı ile sürekli savaş halinde. Şimdi NATO’ya girdik ve 70 yıldır NATO’nun bekçisiyiz. NATO’nun bütün 70 yılı boyunca bu ülkeye verdiği tek bir katkı var mı? NATO şeytani bir örgüttür.” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version