Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

29 Nisan Dünya Dans Günü: Yaşasın dans!

29 Nisan Dünya Dans Günü: Yaşasın dans!


Fotoğraf: Erhan Güzel 


1982 yılından bu yana tüm dünyada 29 Nisan’da kutlanan Dünya Dans Günü ya da diğer adıyla Uluslararası Dans Günü, çeşitli performanslarla kutlanıyor.

PERA GÜZEL SANATLAR ÖĞRENCİLERİ GÖSTERİ DÜZENLEDİ

Dans günü, Atlas Üniversitesi’nde Pera Güzel Sanatlar öğrencilerinin sahne performansıyla kutlandı. Üniversitenin akademisyenleri ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Pera Güzel Sanatlar öğrencilerinin Grease Lightning adlı parça ile hazırladıkları gösteri ile başladı.

Disney Channel’da yayınlanan High School Musical; Hairspray müzikalinden “You can’t stop the Beat” adlı gösteri; Flamenko’nun Tangos makamından bir dans; psikolojik, sosyolojik, ahlaki birçok sebeple kirlenerek büyüyen bir yetişkinlik olgusuna dönüşen bir çocukluk hikayesi olan ve Melisa Pelit Demirci tarafından hazırlanan ‘Çocuk’ isimli proje ile Varoluş isimli gösteriler Atlaslılar tarafından ayakta alkışlandı.

Gösterilerin sonunda Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük, Pera Güzel Sanatlar Öğrencileri adına, ekibin kareografı Melisa Pelit Demirci’ye çiçek takdim etti.

SUALTINDA DANS

Bir diğer performans da 99 depreminde iki bacağını da kaybeden dalgıç Ufuk Koçak’tan geldi.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan bedensel engelli dalgıç Ufuk Koçak, 29 Nisan Dünya Dans Günü’nde gerçekleştirdiği dalışta partneriyle dans etti.

Ufuk Koçak, 17 Ağustos 1999 depreminde enkaz altında kalınca 2 bacağını kaybetti. DHA’da yer alan habere göre, sporla hayata tutunan, yaptığı dalışlarla rekorlar kıran Koçak, 29 Nisan Dünya Dans Günü’nde Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Kanyon bölgesinde dalış gerçekleştirdi. Yaklaşık 18 metre derinliğe inen Koçak, dalış partneri Esin Ecir ile dans etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler ilgiyle izlendi. 

ERHAN GÜZEL’DEN DANSA DAVET

Balet Erhan Güzel de sosyal medya hesabından “29 Nisan Dünya Dans Günü Kutlu Olsun!” diyerek tekipçilerine şöyle bir davette bulundu:

“Dünya Dans Günü bugün. Hadi dans edin! Dans ettiğiniz fotoğraflara boğun bu tweeti.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version