Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘2015’ten bu yana yargı içerisinde olup bitenlerle ilgili soruşturma açılması gerekiyor’

‘2015’ten bu yana yargı içerisinde olup bitenlerle ilgili soruşturma açılması gerekiyor’


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı gizli tanıklar üzerinden açtığı Kobani Davası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanları ve üyelerine yönelik davanın devamında aynı gizli tanığın beyanları üzerinden 91 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığı habere göre; yargıda yaşananlara tepki gösteren İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Türkiye’de özellikle 2015’ten bu yana yargı içerisinde olup bitenlerle ilgili sağlıklı bir soruşturmanın açılması gerektiğinin altını çizdi.

‘ÇOK KAPSAMLI SORUŞTURMALARIN AÇILMASI GEREKİYOR’

“Bir iktidar değişikliğiyle Türkiye’de özellikle 2015’ten bu yana yargı içerisinde olup bitenlerle ilgili sağlıklı bir soruşturmanın açılması gerekiyor” diyen Türkdoğan, “Savcıların; partilerle, gruplarla, siyasetçilerle ilişkileri ya da yasaya aykırı faaliyetleriyle ilgili çok kapsamlı soruşturmaların açılması gerekiyor. Birileri yetkiyi eline geçirmiş, iktidar gücü arkasında zannediyor ki her istediğini yapacak. Böyle bir şey yok. Sizi bağlayan hukuk kuralları vardır, çiğneyemezsiniz. Çiğniyorsanız, gerçekten gözünüz kararmış demektir ki bu dosyalarda bunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İKTİDARI KAYBETTİĞİNİZ ANDA SİZ DE YARGILANACAKSINIZ’

AKP’nin sonsuza kadar iktidarda kalacağını zannettiğini söyleyen Öztürk Türkdoğan, “Ama bu devran böyle gitmez. İktidarı kaybettiğiniz anda son 6 yılda oluşturduğunuz yargı pratiği başınızı belaya sokacak, siz de yargılanacaksınız. Devlet içerisindeki milliyetçi ve ulusalcı kanatın kendisini devletin sahibi gibi görmesi, kendisi gibi düşünmeyen herkesi suçlamaları, düşman ceza yargılaması mantığıdır. O mantığa göre, yarın öbür gün AKP’liler de yargılanabilirler” şeklinde konuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version