Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zelensky, Boris Johnson’ı hariç tutarak Batılı liderlere verdi veriştirdi: Macron korkuyor, Almanya hata yapıyor

Serbestiyet


Zelensky ile Rus gazeteciler arasındaki mülakatın ilgili bölümü şöyle:

Daha fazla silah istediğinizde, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, tank gibi saldırı araçlarının Ukrayna’nın ortaklarının geçemeyeceği bir kırmızı çizgi olduğunu söyledi. Neden?

Çünkü Rusya’dan korkuyorlar. Bu kadar. Ve ilk söyleyenler ilk korkanlardır.

Boris Johnson silah gönderme konusunda çok daha istekliydi.

Evet. Dürüst olmak gerekirse, Johnson daha fazla yardım eden bir lider. Ülkelerin liderleri, seçmenlerinin nasıl davrandığına göre tepki verirler. Bu durumda, Johnson bir örnektir.

Peki ya Almanlar? İşgalden sonra ani bir değişim oldu ve Alman dış politikası çok hızlı bir şekilde değişti. Daha fazlasını yapma konusunda endişeliler mi?

Dengeli olmaya çalışıyorlar. Rusya ile uzun bir ilişkileri var ve duruma ekonominin penceresinden bakıyorlar. Zaman zaman yardım ediyorlar. Duruma uyum sağlamaya çalışıyorlar. Ayrıca durumun kendi ülkelerini nasıl etkilediğine de bakıyorlar.

Kendi içlerinde böyle bir baskı varsa yardım edebilirler ve yaptıklarının yeterli olduğunu gördüklerinde durabilirler. Almanya’nın gerçekten yardımcı olabilecekler arasında, herkesten daha pragmatik bir ülke olduğunu düşünüyorum.

Almanya Baibakanı Oalf Schols

Bence Almanlar bugün bir hata yapıyor. Sık sık hata yaptıklarını düşünüyorum. Almanya’nın Rusya ile ilişkilerinin geçmişi de bunu gösteriyor.

Batı’da Rusya’yı uğraştırdığı için uzun bir savaşı umursamayanlar var. Ukrayna’nın ölümü ya da Ukraynalıların hayatları pahasına olsa bile. Bu kesinlikle bazı ülkelerin çıkarınadır.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version