Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan Girit açıklarında doğalgaz arama çalışması başlatıyor

Yunanistan Girit açıklarında doğalgaz arama çalışması başlatıyor


Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Yunanistan’ın Rus doğalgazı alımından kurtulmaya çalışırken Girit’in batısı ve güneybatısındaki bölgeler ve batı bölgelerinde İyon Denizi için araştırma programını yeniden başlatacağını doğruladı:

“Dikkatimiz Girit’in batısında ve güneyinde ve İyon Denizi’ndeki potansiyel yerli gaz sahalarına dönecek. Her şeyden önce, hangi potansiyel rezervlerin olduğunu ve ekonomik olarak uygun olup olmadıklarını bilmeliyiz.” 

Ekamitherini gazetesinin haberine göre, Mitsotakis, enerji bağımsızlığı planının, yerel yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılmasını, herhangi bir gaz sahasının araştırılmasını ve Mısır ile başlatılan gibi diğer ülkelerle üzerinde anlaşmaya varılan ara bağlantıları içerdiğini söyledi.

Bu sütunlar “gelecekteki ulusal enerji karışımımızın bel kemiğidir” diye ekledi. Konuyla ilgili önümüzdeki hafta özel duyurular yapılacağı bildirildi.

Yunanistan gazının yaklaşık yüzde 40’ını Rusya’dan ithal ediyor ve ayrıca Azerbaycan ve Cezayir ile anlaşmaları var. Kendi kendine gaz üretmiyor ve kendi topraklarında gaz ve petrol arama çalışmaları son yıllarda düşen petrol fiyatları nedeniyle durmuş durumda.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version