Limak ve Güney Koreli 2 firmaya yaptırılan 1915 Çanakkale Köprüsü için yıllık 4 milyar lira ödeme garantisi verildi. Günlük 45 bin araç geçeceği taahhüdü verilen köprünün geçiş ücreti 15 euro yani 243 lira. Devlet, şirkete her gün en az 10,5 milyon TL ödeme garantisi sağladı. Ancak günlük 45 bin araç geçiş garantisi verilen köprüde bu sayıya ulaşmanın çok zor olduğu belirtiliyor.
Erdoğan’a doğum günü hediyesi olarak açılış günü değiştirilen köprünün kurdelası, gelen baskılar üzerine tekrar 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde (bugün) kesilecek.
Yeni soygun modelinde geçiş garantisi verilen köprülere döviz cinsinden ödeme yapılıyor. Döviz kurları arttıkça köprülere yapılan ödemeler de artıyor. Geçiş garantisi verilen İstanbul Boğazı’ndaki 3’üncü köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü işletmeci firmalarına şubat ayında 2021 yılı için 2,3 milyar lira ödeme yapıldı. Köprünün işletmecisi IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu. Köprünün açıldığı günden bu yana 4,5 milyar lira ödeme yapıldı.
Bülent Korucu ve Mahmut Filizer detayları MEDYADA BUGÜN’de anlatıyor. Türkiye ve Dünya medyasında öne çıkan ve satır arasında kalanları kaçırmak istemiyorsanız Medyada Bugün’e bekliyoruz…
Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***