Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yaptırım uygulanan Rus milyarder Abramovich’in ‘süper yatı’ Solaris Türkiye açıklarında


Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle İngiltere ve Avrupa Birliği’nin mali yaptırım listesine aldığı Chelsea futbol kulübü sahibi Rus oligark Roman Abramovich’in ‘süper lüks’ yatının Türkiye’nin güney batı açıklarında seyrettiği bildirildi.

Marine Traffic izleme sitesine göre, Bermuda bayrağı taşıyan 140 metrelik Solaris adlı yat, 8 Mart’ta onarımda olduğu Barselona’daki tersanesinden ayrıldı.

13 Mart’ta Karadağ’ın Adriyatik Denizi kıyısındaki tatil beldesi Tivat’tan Türkiye olarak listelenmiş bir varış noktasıyla ayrılan tekne, son günlerde Yunanistan’ın Girit Adası açıklarında görüldü. İzleme sitesi, bu sabah ise Abramovich’in teknesinin Türkiye kıyılarından yaklaşık 3 km açıkta olduğunu ve Datça’ya ilerlediğini işaret etti.

Geçen yılın başlarında denize açılan süper yat bir Alman tersanesinde inşa edildi. Solaris, Abramovich’in sahip olduğu bir dizi yattan sadece biri.

Üç günde iki İstanbul Moskova seferi

Uçuş takip verilerine göre de geçen hafta Abramoviç özel jetiyle İstanbul’dan ayrılarak Moskova’ya uçmuş, üç gün içinde iki şehir arasında uçağının iki sefer gerçekleştirdiği belirtilmişti.

Geçen cuma eski KGB ajanı bir oligarka ait süper yat, Norveç’te bir limanda mahsur kalmıştı. Lüks yatın limandan ayrılamamasının nedeni ise ülkede tekneye yakıt satılmaması olmuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version