Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yağ yüklü gemilere Rusya tarafından izin verildi

Yağ yüklü gemilere Rusya tarafından izin verildi


Yağ konusunda tartışmalar sürerken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin ile görüştüğü ve 30 yağ gemisinin Türkiye’ye geleceği iddia edildi.

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, yağ ithalatın yüzde 55’ini Rusya’dan, yüzde 15’ini de Ukrayna’dan yapıldığını söylemiş, “Savaş nedeniyle ithalat aksadı. Halen limanlarda bekleyen sektörümüzün gemileri var.” açıklaması sonrasında insanlar marketlerde yağ kuyruğuna girmişti.

İthalatın yüzde 70’inin Rusya ve Ukrayna’dan yapıldığı ayçiçek yağı stoklarının azaldığı iddialarına Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yalanlamıştı.

Nebati, yağ stoklarının tükendiği ve marketlerde kuyruklar oluştuğuna yönelik haberlere tepki göstererek, ayçiçek yağı stoklarının yeterli olduğunu açıklamıştı. Nebati, “Yağ stoku bitmiştir, gidip alın diyenler bu ülkeye ihanet ediyor. Hiçbir şey yapmasak temmuz ayına yetecek kadar stok var” ifadelerini kullanmıştı.

Serbest Görüş:

30 YAĞ GEMİSİNİN GELECEĞİ İDDİASI

CNN Türk’ün haberine göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında yapılan görüşme sonrası Azak Denizi’nde bekletilen 30 yağ gemisinin Türkiye’ye geleceği belirtildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version