Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Vatandaş, fahiş elektrik zamlarında faturayı iktidara kesti

Vatandaş, fahiş elektrik zamlarında faturayı iktidara kesti


Metropoll Araştırma, son yapılan elektrik zamlarıyla ilgili Şubat ayı araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Araştırmaya göre vatandaşlar fahiş oranda zamların sorumlusu olarak AKP hükümetini görüyor.

‘Elektriğe yapılan zamlardan en çok kimi sorumlu tutuyorsunuz’ sorusuna vatandaşların yüzde 69’u ‘hükümet’ karşılığını veriyor. Soruya, ‘elektrik şirketleri’ cevabı verenlerin oranı yüzde 3,7. ‘Dünya genelinde sorun var’ diyenler yüzde 2,1’de kalmış. Muhalefeti suçlayanların oranı se yüzde yüzde 1,8.

GÜVEN AZALIYOR

Katılımcılara, “Elektriğe yapılan zam hükümete olan güveninizi nasıl etkiledi?” sorusu da yöneltilmiş. Burada verilen cevaplarda Cumhur İttifakı açısından iç açıcı görünmüyor. Hükümete güveninin kalmadığını söyleyenlerin oranı yüzde 46,1. Güveninin azaldığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 26,6 olarak ölçülmüş. Dolayısıyla yüzde 72,7’lik bir kesim hükümete güveninin azaldığını ve kalmadığını söylüyor.

AKP VE MHP SEÇMENİNİN DE GÜVENİ SARSILMIŞ

Yüzde 23,1 oranında kişinin fikrinde bir değişiklik olmamış. Güveninin arttığını söyleyenlerin oranı ise sadece yüzde 2,6!

Araştırmaya göre bu soruya AKP seçmeninin yüzde 25,9’u ‘güvenim azaldı’; yüzde 6,4’ü ise ‘güvenim kalmadı’ şeklinde cevap vermiş. AKP seçmeninin yüzde 32,3’ünün elektrik zamları nedeniyle hükümete güveninin azaldığı/kalmadığı görülüyor ki bu dikkate değer bir veri.

MHP seçmeninin ise yüzde 45,7’sinin güveninin azaldığı/kalmadığı tespit edilmiş.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version