Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uzun namlulu silahlarla evi basılan sınıf öğretmenine İstanbul Emniyeti’nde işkence iddiası

Uzun namlulu silahlarla evi basılan sınıf öğretmenine İstanbul Emniyeti’nde işkence iddiası


İstanbul’da uzun namlulu silahlarla 40 günlük bebeği olan bir öğretmenin oturduğu evin kapısını kırarak içeri giren onlarca polisin gözaltına aldığı öğretmene önceden hazırlanan ifadeyi imzalaması için işkence ettiği ileri sürüldü.

Sınıf öğretmeni H.D’nin kardeşi sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ağabeyinin oturduğu eve onlarca polisin uzun namlulu silahlarla bastığını ve evde yapılan aramanın ardından ağabeyinin gözaltına alındığını 40 günlük bebeği olan yengesinin ise serbest bırakıldığını belirtti.

1) Hiç bir terör olayına karışmadığı halde sınıf öğretmeni olduğu gibi cocuklarinin gözü önünde uzun namlulu silahlarla darb edilmiş 40 günlük çocuğu ve eşi ile birlikte göz altına alınmış ve halen terör şubede işkence edildiği göz altı suresin uzatıldiği dosyasının Düzce’de…

— Ali Demiray (@AliDemi03322829) March 23, 2022

UZUN SAÇLI, TOKALI, SAKALLI POLİS İŞKENCE YAPTI

Vatan caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen H.D’nin avukatıyla görüştürülmediğini ve  H.D.’nin önceden hazırlanan ifadeyi imzalaması için fiziki işkence uygulandığı belirtildi. Uzun saçlı, tokalı ve sakallı bir polis ile yanındaki polisin tekme ve tokatla darp ettiği H.D’nin ayak parmaklarının ezildiği belirtildi.

2) tokat atılarak işkence yapılmaktadır. Bu işkenceleri biri uzun saçlı, tokalı ve sakallı bir polis ile yanında iki kişiyle yapmaktadır. Abime daha fazla işkence yapılmasından ve bu işkencelere devam edilmesinden korkuyorum. Abimin ayağına basılmış ve ayağı şişmiş durumdadır…

— Ali Demiray (@AliDemi03322829) March 23, 2022

Düzce’de yürütülen bir soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına sınıf öğretmeni H.D’nin avukatıyla görüşmesine de izin verilmediği ‘mülakat’ adıyla işkencenin Vatan Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’nde hem psikolojik hem de fiziksel işkenceye maruz bırakıldığı kaydedildi.

İktidara yakın İhlas Haber Ajansı’nın dün servis ettiği habere göre, ‘yeniden yapılanma’ iddiasıyla İstanbul’da 14 adrese yapılan polis operasyonunda 11 kişinin gözaltına alındı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version