Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna’nın güneyde bazı topraklarını geri almasının etkisi ne olur?

Ukrayna'nın güneyde bazı topraklarını geri almasının etkisi ne olur?


Ukrayna güçlerinin ülkenin güneyindeki bazı bölgeleri geri aldığı bildiriliyor.

İngiltere’de savunma ve güvenlik alanında çalışmalar yapan düşünce kuruluşu RUSI’den Justin Bronk, bu durumun Moskova’yı taktiklerini değiştirmeye zorlayabileceğini söylüyor.

 

“Ruslar, birden fazla ilerleme pozisyonunda Ukrayna’nın tamamını ele geçirme konusunda oldukça başarısız oldular. Şimdi güçlerini geri çekmeye ve konsolide etmeye ve özellikle Mariupol ve güneyde her defasında tek hamle üzerinde yoğunlaşmaya çalışıyorlar.”

 

Bronk, Rusların haftalardır kuşatma altında olan ve erzakları azalan Mariupol’ü ele geçirmesi halinde, önce Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesine ve muhtemelen kuzeydoğudaki Harkiv şehrine asker ve mühimmat dağıtmayı düşünebileceklerini söylüyor.

 

Ukrayna Rus birliklerini Irpin ve Makariv ile birlikte Kiev’in batısındaki diğer banliyölerde geri püskürtürken, Moskova’nın başkenti ele geçirme planlarını engelleyebileceğini belirtiyor.

 

“Aslında, [Ukrayna kuvvetleri] Rusların Kiev’i kuşatma girişimini bir yandan tümüyle kesip onları ya kuzey kuşatmasını kesmeye ve bu mevzileri terk etmeye ya da önemli bir muharebe gücünü bölgeye yeniden yönlendirmeye zorlayacaktır.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version