Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Ukrayna halkına yapılan soykırımdır

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Ukrayna halkına yapılan soykırımdır


Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Bodnar, basın toplantısında Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bodnar’ın açıklamalarından satır başları;

“Bugün sabah cephe hattındaki görüntüler bizi çok sarstı. 5 gündür devam eden savaştan dolayı 359’dan fazla can kaybı yaşadık, 1684 kişi yaralandı. Bunlardan 116’sı çocuk.

‘MÜZAKERENİN İSTANBUL’DA YAPILMASINI TERCİH EDERİZ’

Bizim cevabımız çok net. Ukrayna’yı teslim etmeyeceğiz. Biz de bu savaşa son vererek barışçıl şekilde bunların çözülmesinden yanayız. Müzakerenin İstanbul’da yapılmasını tercih ederiz.

Kiev’in savunması gayet güçlü. Neredeyse yarın söz konusu hava savunma sistemlerimiz AB’den gelecek sistemler ile güçlendirilecektir. Ukrayna’yı korumamız açısından Kiev’in stratejik önemi var.”

Müzakere görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Bodnar, “Rus tarafından daha önce ifade ettiği talepler geldi. Silahlarınızı bırakın teslim olun gibi. Bu müzakere toplantısı Rusya’nın barışa dönmek istemediğini gösterdi” dedi.

‘TÜRKİYE MADDELERE TİTİZLİKLE UYUYOR’

Montrö Sözleşmesi ile ilgili Bodnar, “Türkiye bu bağlamda anlaşmanın maddelerine titizlikle uyuyor ve bu yüzden minnettarız. Bugünkü durumda çok adil bir karar ve uygulanması lazım. Ukrayna’da savaş devam ediyor. Rusya’nın askeri operasyon olarak adlandırıldığı olay Ukrayna halkına yapılan bir soykırımdır” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version