Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna, Berdyansk’ta Rus gemisi vurdu

Ukrayna, Berdyansk’ta Rus gemisi vurdu


Amerika Birleşik Devletleri ve NATO, Ukrayna’ya savaş gemilerine karşı kullanılmak üzere füze göndermeyi planladıklarını duyururken Ukrayna Azov Denizi’nde bir Rus savaş gemisini vurduğunu açıkladı.

AFP’nin haberine göre, Ukrayna vurulan Rus gemisinin nakliye gemisi olduğunu açıkladı.

Wall Street Journal, Mariupol’daki kuşatılmış Ukrayna limanının dışında, güney Ukrayna’daki ana cephe hattından yaklaşık 100 mil uzaklıktaki Berdyansk’taki saldırının, Kiev’in Rus kuvvetlerine karşı geniş çaplı bir konvansiyonel savaş yürütürken önemli askeri yeteneklerini elinde tuttuğunun bir işareti olduğunu belirtti.

Rus yetkililer saldırıyı hemen doğrulamadı. Berdyansk’tan gelen görüntüler, patlamalardan sonra limandan kaçan diğer Rus gemilerini gösteriyor. Ukrayna yanlısı protestoların düzenli olarak patlak verdiği Berdyansk, 24 Şubat’ta Ukrayna’nın işgalinden bu yana Moskova’nın ele geçirdiği birkaç büyük Ukrayna kentinden biri.

Ukraynalı yetkililer, saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğini açıklamadı. Ukrayna’nın yeni Neptün gemisavar füzeleri yaklaşık 200 mil menzile sahip ve şu ana kadar çatışmada kullanılmadı. Ukrayna ayrıca, daha uzun menzilli modifikasyonlar olsa da, bilinen bir 75 mil menzile sahip balistik füzelere sahip.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version