Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutuklu Harbiyelilerin annesi Melek Çetinkaya: Acım korkumdan daha büyük

Tutuklu Harbiyelilerin annesi Melek Çetinkaya: Acım korkumdan daha büyük


Tutuklu askeri öğrenci Furkan Çetinkaya’nın annesi, aktivist Melek Çetinkaya, gazeteci Sevgi Akarçeşme’nin YouTube kanalına konuk oldu. Melek Çetinkaya, oğlunun 20 yaşında tutuklandığını, 300’den fazla harbiyeli gibi ‘darbeye teşebbüs’ten müebbet hapis cezası aldığını anlattı. 15 Temmuz’a kadar normal bir ev hanımıyken yaşanan adaletsizliklerin kendisini sokakta adalet aramaya mecbur bıraktığını belirten Melek Çetinkaya, acısının korkusundan daha büyük olduğunu söyledi.

İLAHİ ADALETİN TECELLİ EDECEĞİ GÜNÜ BEKLİYORUZ

Melek Çetinkaya, “Bugünleri hiç böyle düşünmemiştik. Her şey yolunda gitseydi belki Furkan teğmenliğinin son yıllarında olacaktı. Geldiğimiz noktada Furkan şu anda lise mezunu ve cezaevinde. 300’den fazla askeri öğrenci ‘Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs’ten müebbet hapis cezası aldılar. İlahi adaletin tecelli edeceği günü bekliyoruz açıkçası. Çünkü bu ülkede adalet olmadığını artık gördük.” dedi.

YAYININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN LÜTFEN LİNKE TIKLAYIN

3,5 YIL SONRA SOKAĞA ÇIKTIM

İlk etapta sürekli adaletin tecelli edeceğini beklediklerini anlatan Melek Çetinkaya, ardından şunları söyledi: “Ben 3,5 sene adalet için bekledim. Üç gün bile kalmaması gereken çocuklar, yıllarca tutuklu kaldı. Adaletten umudumu kesince sokağa çıkmaya karar verdim. İlk eylemimde tek kelime etmeden gözaltına alındım. Bana herkes ‘korkmuyor musunuz’ diyor. Tabi ki de korkuyorum. Ancak acım korkumdan daha büyük. Bu zalimlerin yapamayacağı bir şey yok. Anzısın evimde otururken alınıp, 3 gün TEM’de tutuluyorum. Yemeklerimi fazla yapıyorum, gözaltına alınırsam çocuklar 3 gün yemek sorunu yaşamasın diye. Ben bunları yaşadım.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version