Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türk Tabipleri Birliği’nden Erdoğan’a: Gidecek olan biz değiliz!

Türk Tabipleri Birliği’nden Erdoğan’a: Gidecek olan biz değiliz!


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kadın muhtarlarla buluşma toplantısında doktorları hedef aldığı açıklamasına Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) tepki geldi.

TTB’nin resmi hesabından yapılan açıklamada, “Biz, topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak buradaydık, buradayız, burada kalacağız! Ne ülkemizden ne mesleğimizden ne hakkımızdan vazgeçeceğiz. Emeğimizi, mesleğimizi, geleceğimizi karartmaya çalışanlara karşı 14-15 Mart’ta bütün illerde, bütün sağlık kurumlarında G(Ö)REVde olarak yanıt vereceğiz.” denildi. Söz konusu paylaşım #GidecekOlanHekimlerDeğil etiketiyle yapıldı.

ERDOĞAN: GİDEN GİTSİN

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Saray’da kadın muhtarla buluşan AKP’li Erdoğan, konuşmasında doktorları hedef almış ve şu ifadeleri kullanmıştı: “En az alan doktor ne alıyor dedim, ‘8-9 bin’ dediler. En fazla alan ne alıyor dedim, ’25-30 bin’ dediler. Özel sektör çok veriyormuş, oraya gidiyorlar. Açık konuşuyorum, varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteyi yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Biz asistan doktorlarımız ile buralarda devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum; yurt dışından dönmek isteyenlerin dönüşünü sağlar, buralarda görevlendiririz.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version