Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sputnik: 30 farklı dilde yayın yapan sitelerimizin tamamı DDOS saldırılarının hedefinde

Sputnik: 30 farklı dilde yayın yapan sitelerimizin tamamı DDOS saldırılarının hedefinde


Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısında 8. güne girilirken Moskova’ya yönelik peş peşe yaptırım ve kısıtlama kararları gelmeye devam ediyor. Dünyada 30 farklı dilde yayın RT ve Sputnik’in haber siteleri DDOS saldırılarının hedefi halinde.

Sosyal medya şirketlerinin Rusya medyasına kısıtlamaları sürerken, Sputnik’te haber sitelerinin DDOS saldırılarına maruz kaldığı açıklaması geldi. Haberlerinin yayınlanmasının önemli ölçüde engellendiğini belirten Sputnik, haber takibi için okurları kurumun Telegram kanallarına yönlendirdi.

Sputnik’in açıklaması şöyle:

“Dünyada 30 farklı dilde yayın yapan internet sitelerimizin tamamı DDOS saldırılarının hedefi oldu, haberlerin yayınlanması önemli ölçüde engellenmiş durumda. Okuyucularımıza haberleri Sputnik’in Telegram kanallarından takip etmelerini öneririz.”

DDOS NEDİR?

Distributed Denial of Service (DDoS-Dağıtık Hizmet Engelleme), bir sistemi belirli kapasite sınırlarının üstünde veriye maruz tutma yoluyla düzenlenen saldırılar sonucu kullanıcıların sisteme veya siteye girişinin engellenmesidir.

DDoS saldırısı, özellikle web sitesi sahiplerinin en çok korktukları ve sunucu firmalarını en çok sıkıntıya sokan siber saldırı sistemlerindendir. Özellikle diplomatik krizler, siber saldırılar açısından çok daha ciddi bir yoğunluğun olması anlamına geliyor.

Başlangıçta DoS yani yalnızca tek bir kaynaktan hedefe saldırı yapılmasıyla ortaya çıkan saldırı türü, zamanla çok sayıda kaynaktan tek hedefe doğru yapılarak şiddeti artmıştır.

Her sistem kurulurken kullanıcı sayıları, hat kapasitesi, anlık istek sayısı gibi unsurlar için belli değerler öngörülür ve bu değerlerin biraz üstündeki bir yükü kaldırabilecek şekilde tasarım yapılır. DDoS ise sistemin kaldırabileceği yükün çok üzerinde anlık kullanıcı sayısı, anlık istek ile sistemi yorup cevap veremez hale getirerek veya hattı doldurarak sistemin erişilebilirliğini engellemeye yönelik bir saldırı türüdür.

Genel itibariyle ele geçirilmiş olan milyonlarca IP adresi, bu yapay trafikleri oluşturmak için çok daha yaygın olarak kullanılır. Siber saldırı modeli olarak dikkat çeken DDoS, genel itibari ile hackerlar tarafından oluşturulan botnet yardımı ile yapılır. Sunucularda da ciddi açıklar verilmesini sağlayan saldırı tiplerinden birisidir.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version