Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu: Kim Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsa, Ukrayna’daki çocukların katili de odur

Soylu: Kim Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsa, Ukrayna'daki çocukların katili de odur


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ukrayna’da ve Suriye’deki savaşta ölenlerin sorumlusunun, 1595 gündür tutuklu olan iş insanı ve insan hakları aktivisi Osman Kavala ve onun serbest bırakılmasını isteyenler olduğunu iddia etti. İnsan hakları alanındaki çalışmalarıyla bilinen Kavala’yı ve tahliyesini isteyenleri akıl almaz suçlamalarla hedef alan Soylu, “Kim Kavala’nın hukuk iğfal edilerek serbest bırakılmasını istiyorsa, Ukrayna’daki ve Suriye’deki çocukların katili de odur” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A ÖVGÜLER DİZDİ

İçişleri Bakanı Soylu, iktidara yakın Sabah gazetesinin köşe yazarı Mahmut Övür’e konuştu. Rusya-ABD gerilimi üzerinden küreselleşmenin iflas ettiğini, Türkiye’nin ise kendi göbeğini kestiğini savunan Soylu, Erdoğan’a övgüler dizerek “Bu Tayyip Erdoğan modelidir. Dünyanın, 21. yüzyıla Tayyip Erdoğan modeli dışında bir modelle yürümesi mümkün değil. Bütün ülkeler bu modelin etrafında toparlanmalıdır. Çünkü küreselcilerin, küresel kulüpte at koşturanların dünyaya verebilecek yeni bir şeyleri yok. Artık alt ülkeler, orta ülkelerin hepsinin odağı Türkiye’dir. Altını çizerek söylüyorum model Türkiye’dir” şeklinde konuştu

‘KİM ‘KAVALA BIRAKILSIN’ DİYORSA UKRAYNA’DAKİ ÇOCUKLARIN KATİLİ ODUR’

Avrupa’nın topluluk olarak bir anlam taşımadığını söyleyen Soylu, “Avrupa Soros kurallarıyla idare ediliyor. Savaşta ölen bütün çocukların sorumlusu Soros’tur” iddiasında bulundu. Soylu devamında, “Bizdeki Sorosçular Kavala’nın peşine takılanlar. Kim Kavala’nın hukuk iğfal edilerek serbest bırakılmasını istiyorsa, Ukrayna’daki ve Suriye’deki çocukların katili de odur. Kimse başka yerde suçlu aramasın. Ukrayna meselesine bakın başından itibaren Soros var. Katiller onlardır” şeklinde ifadeler kullandı.

KAVALA ‘ERDOĞAN SOROS İLE ÇOK ÖNCEDEN TANIŞIYOR’ DEMİŞTİ

Osman Kavala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini “Soros artığı” ifadesiyle hedef almasına ilişkin açıklama yapmış, yasalara uygun biçimde kurulmuş olan yöneticisi olduğu Açık Toplum Vakfı’nın George Soros ile herhangi bir yetki ve statü ilişkisinin olmadığını açıklamıştı. Kavala, “Bildiğim kadarıyla, Sayın Erdoğan George Soros ile bu Vakfın kuruluşundan önceki bir tarihte tanışmış ve Soros’un en son Kasım 2015’te Türkiye’ye yaptığı ziyaret sonrasına kadar, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup siyasetçiler ve Cumhurbaşkanı’nın danışmanları ile Soros’un diyaloğu devam etmiştir” demişti.

KILIÇDAROĞLU’NU DA HEDEF ALDI

Süleyman Soylu Kemal Diyarbakır’ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef gösteren açıklamalarda bulundu. Soylu’nun ‘Diyarbakır ziyareti sönük geçti’ iddiasında bulunduğu CHP liderine ilişkin ifadeleri şöyle:

“Diyarbakır ziyareti bir siyasi parti genel başkanının yapabileceği en son ziyarettir. Çünkü Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı olarak oraya gitmedi. PKK ve HDP’yi kurtarmak için gitti. Peki, Kılıçdaroğlu’nun gücü PKK ile HDP’yi kurtarmaya yeter mi? Yetmez çünkü Cumhuriyet Halk Partililerin büyük bölümü bunu istemiyor.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version